Boşnak Böreği & Boşnak Mantısı Nedir? Nasıl Yapılır?

Boşnak Böreği & Boşnak Mantısı Nedir? Nasıl Yapılır?

Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Boşnak Böreği yaptınız mı? Evde Boşnak Böreği yapmanın püf noktası nelerdir? Boşnak Mantısı yaparken nelere dikkat edilir?

Boşnak Böreği & Boşnak Mantısı Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Boşnak Böreği & Boşnak Mantısı nedir? Boşnak Mantısı nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde Boşnak Böreği yaptınız mı? Evde Boşnak Böreği yapmanın püf noktası nelerdir? Boşnak Mantısı yaparken nelere dikkat edilir?
 
Boşnak mutfağının en sevilen hamur işi tariflerinden Boşnak Mantısı tarifini Türk aşçı haberleri takipçileri için araştırdık...
 
En sevilen boşnak yemeklerinden Boşnak Mantısı tarifi
En meşhur hamur işi tariflerinden Boşnak böreği için kullanılan Malzemeler
 
*     3 su bardağı un
*     1 su bardağı su
*     1 yemek kaşığı sıvı yağ
*     1 tatlı kaşığı sirke
*     tuz
*     Dinlendirmek ve açmak için 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
*     Tezgahı yağlamak için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Boşnak Mantısı İçi için
 
*     Beyaz peynir
*     kıyılmış maydanoz
 
Boşnak Mantısı Yapılış tarifi
 
En Meşhur ,Hamur İşi Tarifler,En Sevilen,En Ünlü,
2 su bardağı unu yoğurma kabına alın, üstüne sıvı yağ, sirke ve suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kalan 1 su bardağı unu kıvamı kolay tutturmak için azar azar ilave edin ve yoğurmaya devam edin. (ne çok sert ne çok yumuşak olacak)
 
Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Parçaları erittiğiniz tereyağı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üstünü örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
 
İlk bezeyi sıvı yağ ile yağladığınız tezgaha alın, kenarlarından çekerek büyütün ve inceltin. İnceldiğinde peynir ve maydanozlu harcı serperek rulo yapın.
 
Hazırladığınız ruloyu yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin ve sonraki 3 bezeye de aynı işlemi uygulayın. Tepsi dolunca böreklerin üzerine kalan tereyağını sürün, 200 derece önceden ısıttığınız fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.
 
Pişen börek ılınınca dilimleyerek servis yapın...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler