M. Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezinden Yemek Yarışması

M. Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezinden Yemek Yarışması

Yarışmada mutfak sanatları alanı dışında mesleki derslere yönelik oluşturulan saç tasarımı, resim, makyaj gibi alanlarda da eserler yer aldı. Türkiye’nin değişik illerinden katılımın sağlan..

Alanya'da Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışması...
 
Alanya Postası'ndan Özlem Kaygusuz'un haberine göre Türkiye’nin değişik illerinden gelen öğrenciler Alanya’da ilk kez düzenlenen Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışması’nda eserlerini sergiledi. Nitelikli eleman yetişmesi konusunda önem taşıyan yarışma, geleneksel hale gelerek özellikle turizm sektörüne büyük katkı sağlayacak.
 
Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi’nde okul müdürü İsmail Kutluca başkanlığında Alanya birinci Modern Türk Mutfağı Yemek Yarışma düzenlendi. Saat 9.30’da başlayan programa Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sendika başkanları ve sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla beraber yarışmaya katılan eserler sergilenmeye başladı. 
 
Yarışmada mutfak sanatları alanı dışında mesleki derslere yönelik oluşturulan saç tasarımı, resim, makyaj gibi alanlarda da eserler yer aldı. Türkiye’nin değişik illerinden katılımın sağlandığı ve birbirinden güzel eserlerin yer aldığı yarışmada gün içerisinde çeşitli etkinlikler devam etti.
 
‘Artık Mesleki Eğitim Meselesi Memleket Meselesi’
 
Yusuf Yılmaz açılış konuşmasında yaptığı açıklamada, "Alanya birçok konuda öncülük etmiştir. Bir bu kalmıştı. Bu yarışmada da öncülük etmekten, ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Türkiye’nin değişik illerinden sanırım 8-9 ilinden yarışmacılarımız Alanya’mızda misafir oldular. Biz de en güzel şekilde ağırlamaya çalıştık. Bunun bir geleneksel hale gelmesini de önemsiyoruz. Biz göreve geldiğimiz zamanlarda daha önce diyorduk ki, "Meslek lisesi, memleket meselesi” diyorduk. 
 
Daha sonra bu gerçekten yerleşmeye başladı. Şimdi de mesleki eğitim merkezlerimiz önem kazandı. Burası da Alanya’nın ilk meslekli eğitim merkezi. Bu yıl üredi, yavruladı. 9 tane daha mesleki eğitim merkezimiz oldu. Biz artık mesleki eğitim meselesini memleket meselesi olarak görüyoruz. 
 
Geçen gün zoom üzerinden Alanya’daki tüm otelcilerimize mesleki eğitimi anlattık. Yine esnaf odalarının seçimlerinin bitmesini bekledik ve orada da 400-500 kişilik salonlarda mesleki eğitimi anlatıyoruz. Kısacası bunun bir slogan olarak kullanılmasının da ötesinde bizler mesleki eğitime gönül verdik ve meslek lisesi mi mesleki eğitim mi? denildiği zaman öncelikle mesleki eğitime yavrularımızın
 
‘Emekler Boşa Gitmiyor’
 
”Herkesin üniversite kapısına tıkılmasını, bekletilmesini, boşa zaman, para harcamasını istemiyoruz” diyen Müdür Yılmaz konuşmasının devamında, "Burada çalışan arkadaşlarımız son derece güzel iş yapıyorlar. Doğru iş yapıyorlar. Verdikleri emek kesinlikle boşa gitmiyor ve direkt ülke üretimine, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Mesleki eğitim merkezlerimiz, herkesin "Çırak yok, kalfa bulamıyoruz, usta bulamıyoruz” mazeretini sona erdirecek.  
 
Bunu bir slagon halinden çıkarıp gerçek bir Türkiye meselesi haline getirdiği için, destek verdiği için hem meslek lisesi hem de mesleki eğitme destek verdiği için Sayın Milli Eğitim Bakanı’ mıza teşekkür ve şükranlarımı arz etmek istiyorum. 
 
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de Alanya Posta Medya’ya yaptığı açıklamada, “Burası Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi, Alanya’nın bu anlamda ilk faaliyet gösteren okulu. Bu tür etkinlikler bizim kalifiye elemanlarımızın yetişmesi anlamında ciddi eğitim kurumlarında insanların motive olması, bizlerin ilgisinin çekilmesi ya da farkındalık yaratılması anlamında son derece önemli. 
 
Bunun yanı sıra buralarda eğitim gören kardeşlerimizin yaptıkları işlerin sonucunda bir başarı elde etme hissi ve motive olmayla alakalı fayda sağladığına inanıyorum. Şu anda bu etkinliğin ilki bu okulda gerçekleşiyor. Ümit ediyorum ki diğer okullarımızda da bu tür etkinlikler artarak devam eder. Turizmin ne denli önemli olduğunu hem bölgemiz hem Türkiye açısından biliyoruz. Sektöre de nitelikli eleman anlamında ciddi destekleri olur” diye konuştu. 
 
‘Gurur Duyuyoruz’
 
Saç şekillendirme, tırnak, yaratıcı maskeler gibi yapılan çalışmaları gösterebilmeyi hedefledikleri aktaran Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Nesibe Polat , ”İlk defa okulumuzda böyle bir etkinlik gerçekleşiyor. Böyle bir etkinliğe katılmaktan gurur duyuyoruz. İşinde çalışkan, özverili, başarılı arkadaşlarımız var. 
 
‘Neler Yapabildikleriniz Göstermek İstedik’
 
Nurdan Erbay  ise etkinliğin amaçlarından bahsederek, "Öğrencilerimizin meslek içerisinde ne kadar aktif olduklarını, nasıl bir mesleğe sahip olduklarını, genel olarak neler yapabildiklerini göstermek. Hem de hepimize eğlence olsun diye buradayız. Güzel bir etkinlik. Müdürümüze teşekkür ederiz” şeklinde konuştu 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler