Yaşmak Hotel Collection

Yaşmak Hotel Collection

Yaşmak Hotel Collection, 1955 yılında Anadolulu Girişimci Kadir Yallagöz tarafından Sirkeci’de kuruldu. Kadir Yallagöz turizm kariyerine Akşehir Palace Hotel’de başladı. Zaman içinde çalışmalarını geliştirerek...

Yaşmak Hotel Collection; İstanbul’un Kalbinde Konaklama Alternatifleri Sunuyor
Röportaj: Nalan Güneş
 
Yaşmak Hotel Collection, farklı konseptleri ve hizmet ayrıcalıklarıyla, bünyesinde barındırdığı 6 otel ile yarım asrı aşkın süredir İstanbul’un kalbi Tarihi Yarımada’da faaliyet gösteriyor. Türk konukseverliği eşliğinde her daim misafir memnuniyetini kendine misyon edinen Yaşmak Hotel Collection’ın çalışmaları ve grup çatısı altındaki otelleri, Yaşmak Hotel Collection Oteller Müdürü Sevilay Duru’dan dinledik.
 
Yaşmak Hotel Collection ve grup bünyesindeki oteller hakkında bilgi verir misiniz?
 
Yaşmak Hotel Collection, 1955 yılında Anadolulu Girişimci Kadir Yallagöz tarafından Sirkeci’de kuruldu. Kadir Yallagöz turizm kariyerine Akşehir Palace Hotel’de başladı. Zaman içinde çalışmalarını geliştirerek 1977’de Olimpiyat Otel’i kurdu. Bu 3 yıldızlı otel, Kadir Yallagöz ve oğulları İlker ve Taner Yallagöz tarafından geliştirildi. Olimpiyat Otel kısa sürede Anadolulu işadamlarının ve konforlu, temiz ve ekonomik otel arayan gezginlerin tercihi haline geldi. 
 
Yaşmak Hotel Collection
1965 yılında Kadir Yallagöz’ün kayınpederi İzzet Yamaç tarafından kurulan eski adıyla Yaşmak Otel; 1998 yılında yeniden inşa edildi ve grup yeni adıyla hayata geçen Yaşmak Sultan Oteli ile ikinci oteline sahip oldu. Yaşmak Hotel Collection, sürekli iyileşmeyi hedeflemiş bir yönetim felsefesiyle kurumsal çizgisini korumuş ve başarısını kalite belgeleriyle taçlandırmıştır.
 
Grubun sultanı olarak anılan Yaşmak Sultan Hotel, 4 yıldız bakanlık belgesine sahip olup 79 odası, panoromik manzaralı Olive Anatolian Teras Restaurant’ı, spa merkezi, toplantı salonları, Lobby ve Teras Bar ile medeniyetlerin başkenti İstanbul’un Tarihi Yarımada’sının kalbinde hizmet veriyor. 2006 yılında Romance Hotel ise Sirkeci’deki üçüncü otel olarak gruba katıldı. 
 
Yaşmak Hotel Collection
2010 yılında Yaşmak Hotel Collection’ın dördüncü oteli Hotel Sultania adıyla kuruldu. Hotel Sultania, Osmanlı Sarayı’nın haremi ve padişah hanımlarından ilham alınarak tasarlandı. Yaşmak Comfort ise 2011 yılında Yaşmak Sultan Hotel’in ek binası olarak konforlu ve huzurlu bir küçük otel olarak faaliyete başladı. 
 
2017 yılında Romance İstanbul Hotel olarak yenilenerek yeni konseptiyle hizmete açıldı. Romance İstanbul Hotel’in konsepti, Osmanlı padişah ve sultanlarının tılsımlı gömleklerinden ilham alınarak tasarlandı. Odadaki her tılsım gömlek, orijinalinden esinlenerek el yapımı olarak yapıldı. 
 
Gömleklerin orijinalleri günümüzde Topkapı Sarayı’nda sergileniyor. Grubun en son oteli The Soul İstanbul Hotel ise bölgenin mimarı olarak nitelenen Georgiades Kardeşler tarafından 20. yüzyılın başlarında tasarlanmış. Otel aslına uygun restore edilerek ve tarihi dokusu korunarak 2021 yılında 24 odası ve keyifli bahçesiyle hizmete açıldı. Otellerin işletmeciliğini ise Kadir Yallagöz’ün oğulları Taner Yallagöz ve İlker Yallagöz sürdürüyor.
 
Yaşmak Hotel Collection
Otellerin konseptini detaylandırır mısınız?
 
Grubumuzun 5 oteli Gülhane durağında ve aynı sokak içerisinde farklı konseptleriyle misafirlerini ağırlıyor. Bu vesileyle misafirlerimiz, tercihlerine göre ekonomik bütçeli otelimizden temalı otellerimize kadar konaklama tercihini yapabiliyor. Bu konsept aynı zamanda misafirlerimize bazı imkanları da beraberinde sunuyor. Örneğin, toplantı salonlarımız, iki adet spa merkezimiz ve ağırlıklı Türk mutfağı olmak üzere dünya mutfağından lezzetleri sunan teras restoranımız mevcut. 
 
Bu özellikleri ile grubumuz bünyesindeki otellerimiz, hem iş hem tatil için gelen her kesime hitap ediyor. Grup konaklamalarına, düğün-nişan organizasyonlarına, şirketlerin toplantı organizasyonlarına ve tüm ihtiyaçlara rahatlıkla cevap verebiliyoruz. Ayrıca Taksim, Beyoğlu ve Cihangir bölgelerinde farklı keşifler yapmak isteyen misafir gruplarımıza da The Soul Hotel’imizi alternatif olarak sunabiliyoruz.
 
Yaşmak Hotel Collection
Otellerin mimari projeleri hakkında bilgi verir misiniz, hangi mimarlar ile çalıştınız?
 
Alanlarında uzman ve çok başarılı işlere imza atmış farklı mimarlarla çalıştık. Yaşmak Sultan ve Romance İstanbul’da Temur Mimarlık’tan Mimar Gürkan Temur ile, Hotel Sultania’da dış cephede Dome Mühendislik, odalarda Maya Design Güneş-Ömer Dalman, lobi ve spa alanımızda da P-Arch Mimari Tasarım’dan Bora ve Tufan Çakılkaya ile çalıştık. Son otelimiz The Soul Hotel’de ise Ka-Line Mimarlık’tan Mimar Kıymet-Aynur Aşık’ın imzası bulunuyor.
 
Kaynak: gastronomiturkey


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler