Helal Ekonomide Türkiye Kaçıncı Sırada Yer Alıyor?

Helal Ekonomide Türkiye Kaçıncı Sırada Yer Alıyor?

Müslümanlar, 2021'de etik tüketim ihtiyaçlarına dayalı gıda, giyim, turizm, ilaç ve diğer yaşam tarzı sektörlerinde toplamda 2 trilyon dolar harcadı. Harcamaların yıllık ortalama..

Helal Ekonomide Türkiye Kaçıncı Sırada Yer Alıyor?
 
Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi 57 ülkenin ulusal bazda karşılaştırıldığı Küresel İslami Ekonomi Göstergesi sıralamasında 2021'de 7 sıra birden yükselerek ilk 5 ülke arasına girdi.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre; Malezya, Suudi Arabistan, BAE ve Endonezya endeksteki liderliğini sürdürdü. 
 
DinarStandard’ın hazırladığı Küresel İslam Ekonomileri Durum Raporuna göre, Türkiye'nin ilk 5 ülke içerisinde girmesindeki en büyük pay; 
 
tesettür sektörü, helal gıda ve Müslüman dostu turizm sektörlerindeki öncü konumunun yanı sıra İİT içerisindeki en yüksek inovasyon puanlarından birine sahip olmasından kaynaklandı. 
 
Müslümanlar, 2021'de etik tüketim ihtiyaçlarına dayalı gıda, giyim, turizm, ilaç ve diğer yaşam tarzı sektörlerinde toplamda 2 trilyon dolar harcadı. 
 
Harcamaların yıllık ortalama yüzde 8,9'luk bir büyüme oranı ile 2025’te 2,8 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
 
Resim kaynağı: Has aşçıbaşı Ahmet ÖZDEMİR


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler