Zahterin Faydaları Nelerdir?

Zahterin Faydaları Nelerdir?

Bunlara ek olarak zahter, %38 lif oranı içeriyor. Bu oran birçok bitkiye kıyasla yüksek! Sindirimi kolaylaştırıyor. Yaraları iyileştiriyor ve mikroplarla savaşıyor. Sindirim sistemine katkı sağlıyor. İçeriğinde...

Zahter birçok mineral ve vitamin içeriyor. Kalsiyum, demir, selenyum, potasyum, magnezyum, folik asit gibi mineraller içiyor. B6, C, A ve tiamin vitamini bulunuyor.
 
Zahterin içeriğinde timol adı verilen bir çeşit uçucu yağ bulunuyor.  Bu yağ bitkinin antibakteriyel ve antiseptik özellikler kazanmasını sağlıyor. Antibakteriyel özelliği Zahterin Faydalarında içerdiği benzoil peroksit sayesinde akne temizliğinde de kullanılıyor.
 
Ayrıca akne oluşumunu da engelliyor. Bunlara ek olarak zahter, %38 lif oranı içeriyor. Bu oran birçok bitkiye kıyasla yüksek! Sindirimi kolaylaştırıyor. Yaraları iyileştiriyor ve  mikroplarla savaşıyor.
 
Sindirim sistemine katkı sağlıyor. Güçlendirici bir etkisi bulunuyor. Sağlığımız açısından bağışıklık sistemimizde Böbrekleri dirençli hale getiriyor. Hazmı kolaylaştırıyor.
 
Mantar şikayetlerine karşı da faydalı! Vücuttaki toksinleri atıyor. Karaciğer yağlanmasını önlüyor. Zahter, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini koruyor. Kalbiyle ilgili sıkıntıları olan kişilerin örneğin çarpıntı gibi bu bitkiyi kullanmaları öneriliyor.
 
Vücuttaki yaraları iyileştiriyor. Mesane ağrılarına karşı Zahterin Özelliklerinde iyileştirici özelliği var.  İştahın açılmasına yardımcı olyor. İçeriğinde bulunan B6 vitamini sayesinde kuru olarak tüketildiğinde enerji verir.
 
Vücut yorgunluğunu alır. Stresi azaltır ve vücudu rahatlatır. Özellikle depresyon, anksiyete gibi rahatsızlığı olanlar için kullanılması önerilir.  Zahter bitkisinin bilinen faydaları bunlardır fakat yeni faydaları da gün geçtikçe ortaya çıkıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler