İngiliz Stratejisi Helal Turizm Pazarından Nasıl Yararlanıyor

İngiliz Stratejisi Helal Turizm Pazarından Nasıl Yararlanıyor

Artan bu olgu karşısında dünya genelinde artan Müslüman turist sayısı ile birlikte bazı gayrimüslim ülkeler de bu büyük pazardan yararlanmak için çeşitli stratejiler benimsemiştir.

İngiliz Stratejisi Helal Turizm Pazarından Nasıl Yararlanıyor
 
IQNA’nın haberine göre, Dünyada turizm sektörünün en hızlı büyüyen alanlarından biri helal turizm sektörüdür. Yaklaşık iki yıldır turizm endüstrisini ve çevre birimlerini rahatsız eden bir korona pandemisine rağmen, sektör yavaş yavaş toparlanıyor ve bu nedenle helal turizm sektörü korona öncesi döneme dönmeyi bekliyor.
 
Artan bu olgu karşısında dünya genelinde artan Müslüman turist sayısı ile birlikte bazı gayrimüslim ülkeler de bu büyük pazardan yararlanmak için çeşitli stratejiler benimsemiştir.
 
Örneğin Japonya'da büyük havaalanlarında namaz kılma yerleri açıldı ve bazı restoranlar artık helal yiyecek sunuyor. Bu arada Tayland Turizm Örgütü, "Müslüman dostu Tayland" adlı bir Müslüman turizm uygulamasını başlattı. Müslüman gezginlerin ziyaret ettikleri ülkede helal restoran ve otellerin yanı sıra ibadethane bulmalarına yardımcı olmak için Apple Store ve Google Play üzerinden indirilebilir.
 
Müslüman turistlerin her zaman ilgisini çeken ülkelerden biri de Birleşik Krallık'tır ve son yıllarda Müslümanların bu ülkeyi ziyaret etme ilgisinin arttığı görülmektedir.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Helal turizm endüstrisinde başarı için İngiliz stratejileri
 
Nisan 2017'de İngiltere, dünyadaki Müslüman gezginlerin genel listesinde 20. sırada yer alırken, OECD dışı destinasyonlarda üçüncü sırada yer aldı. İlginç olan, İspanya'nın önemli bir kültürel mirasa sahip olması ve bu ülkede Müslümanların varlığına rağmen İngiltere'nin ardında yer almasıydı.
 
Örneğin, 2014'te İspanya'da Helal Turizm Konferansı, Kuala Lumpur'da 2015 Helal Dünya Zirvesi, Abu Dabi'de 2015 Helal Dünya Turizm Zirvesi ve 2017'de Eindhoven'da Helal Turizm Kongresi. Bu çabalar, Birleşik Krallık da dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde otellerin, helal restoranların ve turizm paketlerinin sayısının artmasına yardımcı oldu.
 
İngiltere'nin Müslümanlar için bir seyahat noktası olarak başarısının bir kısmı, kısmen İngiltere'deki Müslümanların önemli azınlığından kaynaklanan hava bağlantısı, iletişim kolaylığı, aile dostu varış noktası ve cami ve ibadethaneye kolay erişimden kaynaklanmaktadır.
 
Londra'da, başkentteki tüm küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaklaşık %33.6'sını oluşturan 13.000'den fazla Müslüman işletmesi bulunmaktadır.
 
İngiliz Stratejisi Helal Turizm Pazarından Nasıl Yararlanıyor
Birmingham'daki CM Medya Direktörü Tasnim Mahmud'a göre: Helal turizm, özellikle yiyecek ve içecek, turizm ve finans sektörlerinde çalışanlar olmak üzere İngiliz işletmeleri için büyük fırsatlar sunuyor. Örneğin sadece Birleşik Krallık'ta helal gıda endüstrisi 1 milyar değerindeyken, Birleşik Krallık birçok Müslüman ülkede en büyük ticaret ortaklarından biridir. Helal turizm pazarının ülke işletmeleri için milyonlarca pound değerinde olabileceğini tahmin ediyoruz.
 
Helal turizm pazarından yararlanmak için İngiliz stratejisi
 
Bir tur rehberi Salam Gateway'e " Müslüman toplum tarihe gerçekten değer verir. Britanya'da bile, Britanya'daki Müslüman mirası hakkında bilgi edinmek isteyen daha fazla insan için bir hareket vardı. COVID-19 salgınından bu yana yerel tur müşterilerinin payı %50'den %80'e yükseldi. Tüm İngiliz turistik cazibe merkezlerine ek olarak, Müslümanlar için elverişli tesisler ve bir ibadethanenin bulunması, İngiltere'nin Müslümanlar için çekici olmasının bir başka nedenidir. İngiltere'de Müslümanlarin 2.131 ibadethanesi bulunuyor. Şu anda futbol stadyumlarında ibadethanelerimiz bile var.
 
Hela zincir mağazaları
 
Helal gıdaya erişim, Müslümanların gayrimüslim ülkelere seyahat ederken karşılaşabilecekleri sorunlardan biridir. Ancak İngiltere'de Müslüman mağazaların yanı sıra Waitrose ve Saisbury gibi bazı zincir mağazalar helal etiketli ürünler satmaktadır. KFC, Subway ve Nandos gibi Birleşik Krallık'taki bazı zincir restoranlar da Müslüman müşterilerine helal yiyecek sunuyor.
 
İngiltere'nin Müslümanlar tarafından beğenilmesinin tek nedeni namaz kılma yerleri ve onlara erişim değil. Diğer örnekler, helal yiyecek sunan ve ayrı yüzme havuzları erkekler ve kadınlar için sauna gibi tesisleri olan otellerdir. Öte yandan, İngiliz turizm faaliyetleri ve bu ülkeye yapılan turların paketlerinde helal yiyecek ve içecek, ibadet yeri olan, namaz programlarını duyuran ve dini programlara yer veren uçuşların sayısı arttı.
 
Helal turizm pazarından yararlanmak için İngiliz stratejisi
 
Öte yandan İngiltere'nin İslam ülkelerinin çoğuyla olan mükemmel ilişkileri de İngiltere'nin Müslümanlar arasındaki popülerliğinin bir nedeni olarak kabul edilebilir.
 
İlkbahar ve yaz aylarında İngiltere'yi ziyaret eden zengin turistlerin çoğu Arap ülkelerinden geliyor ve bu insanların sadece varlığı bile mağazaları ve alışveriş merkezlerini çoğunlukla lüks kılıyor.
 
2017'de Visit Britain, Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlerin en çok İngiltere'de vakit geçirdiğini bildirdi. Başka bir rapor, Suudi turistlerin en çok yurtdışında (İngiltere dahil) tatillerinde harcadıklarını belirtiyor.
 
Avrupalı ​​olmayan Müslümanların seyahat etmeleri için sorun yaratan seçim ve İngiltere'de İslamofobinin yükselişi gibi sorunlara rağmen, Helal turizm, hizmet sektörünün ekonomilerinde önemli bir rol oynadığı Birleşik Krallık gibi ülkeler için yüksek ekonomik potansiyeli nedeniyle iyi büyüyor gibi görünüyor.
 
Kaynak: iqna


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Alkurt
    4/3/2023

    NE GÜNLERE KALDIK, ACABA KAZANDIKLARIDA HELAL MI?

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler