Kolombiyalı Şef Charlie Otero'dan Aşçı Çırağı Eğitimi

Kolombiyalı Şef Charlie Otero'dan Aşçı Çırağı Eğitimi

15 ilde, 5 farklı alanda yürütülen mesleki eğitim odaklı programa, WFP Türkiye Temsilcisi ve Direktörü Nils Grede ile kursiyerlerin yanı sıra Kolombiyalı yemek şefi..

Kolombiyalı Şef Charlie Otero'dan Aşçı Çırağı Eğitimi...
 
Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu ortaklığında yürütülen Aşçı Çırağı Eğitimi'ne katılan Kolombiyalı şef Charlie Otero, öğrencilere ders verdi.
 
Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programı'nın (SES) bir parçası olan Aşçı Çırağı Eğitimi, Bağcılar'daki Gastronometro'da devam ediyor.
 
15 ilde, 5 farklı alanda yürütülen mesleki eğitim odaklı programa, WFP Türkiye Temsilcisi ve Direktörü Nils Grede ile kursiyerlerin yanı sıra Kolombiyalı yemek şefi Charlie Otero da katıldı.
 
BM Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından 2019'da İspanya ve Latin Amerika Gastronomi Elçisi seçilen Otero, kursiyerlere verdiği eğitimde Latin Amerika mutfağının özel tekniklerini paylaştı.
 
Programda konuşan Nils Grede, amaçlarının aşçılık mesleğinde kursiyerlere meslek öğretmek olduğunu söyledi.
 
SES projesinin 1 yıl önce uygulanmaya başladığını dile getiren Grede, "Sınıflardaki iş başı eğitimlerinin ardından insanların yardıma ihtiyacı olmadan kendilerini ve ailelerini geçindirebilmeleri hedefindeyiz. Ankara, Kayseri, Konya, Sivas, Gaziantep, Urfa, Hatay, Mersin, Adana, Mardin gibi 15 şehirde programlarımız sürüyor. 
 
10 değişik meslek eğitimimiz var. Bu program sonunda da 5 bin katılımcıya ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Şef Charlie Otero ise Türkiye ile Kolombiya kültürü arasında benzerliklerin olduğunu belirterek, kursiyerlere katkı sağlamak için eğitime katıldığını söyledi. Türkiye'de bulunmaktan duyduğu heyecanı dile getiren Otero, Türk yemeklerini beğendiğini ve menemeni çok sevdiğini dile getirdi.
 
Programda, şef Otero katılımcılara Latin Amerika'nın popüler lezzetlerinden tamale yemeğini Türk mutfağına özgü asma yaprakla hazırlayarak sundu. Otero, İzmir, Ankara ve Hatay'ı da ziyaret ederek, SES programlarının uygulandığı oteller, halk eğitim merkezleri ve okullarda gerçekleşecek çalışmalara da katılacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler