Eğitimlerde Kıtalararası Mutfakları Bir Araya Getirdiler

Eğitimlerde Kıtalararası Mutfakları Bir Araya Getirdiler

3 ülkenin gençleri tarafından hazırlanan ve birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlandığı projenin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret ederken, İtalyan..

 
Safranbolu Belediyesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile yürütülmekte olan ve Türkiye – İtalya ve İspanya deniz mutfağının sentezi ile ortak bir tabak oluşturulmasının hedeflendiği ve finalinin Safranbolu Turizm Fakültesinde düzenlendiği Avrupa Birliği destekli proje ‘InternationalSynthesis of Seafood Cooking and Presentation Methods’ katılımcıları Başkan Elif Köse’yi ziyaret etti.
 
3 ülkenin gençleri tarafından hazırlanan ve birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlandığı projenin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret ederken, İtalyan ve İspanyol ekibin Safranbolu ile ilgili birbirinden güzel sözleri dikkatlerden kaçmadı.
 
Yaklaşık bir saat süren ziyarettin ardından bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse,  "International Synthesis of Seafood Cooking and Presentation Methods" isimli projenin Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı bünyesindeki Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü tarafından kabul edilmiş bir proje olduğunu” söyledi. 
 
Tanınırlık Artacak
 
Türkiye mutfak haberleri, gastronomi haberleri ve aşçı haberlerinde de yer alan bilgilere göre 3 Ülkenin mutfağının bir arada sentezlendiğini hatırlatan Başkan Elif Köse, “ Yine bu proje ile uluslararası tanınırlığının arttırılması ve yemek kültürleri özelinde toplumlar arası kültürel köprülerin kurulması amaçlandı. Bu şekilde uluslararası düzeyde deniz ürünlerine yönelik sağlıklı beslenme kültürünün gelişmesine ve inovatif yeniliklerin yapılmasına katkı sağlanacak” dedi.
 
Safranbolu olarak böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Köse, “Safranbolu, sahip olduğu kültürel değerleri ve bu değerleri korumadaki başarısı ile Dünya Miras Listesine girmeyi başarmış en önemli turizm şerhlerimizden birisi. Uluslararası düzeyde gerçekleştirilen iş birliğine yakın gelecekte işletmeler de dahil edileceğinden, inovatif yaklaşımlarla birlikte deniz ürünlerinin sahip olduğu potansiyelin gastronomi turizminde de etkisini göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Başkan Köse konuşmasını şöyle noktaladı, “ Proje de emeği geçen başta Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Refik Polat’a, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt’a, Belediyemizi ve İlçemizi temiilen katılım sağlayan Başkan Yardımcımız Halil Bakkal ve muhteşem ürünleri ortaya çıkaran aşçı ve öğrencilere teşekkür ediyorum.”


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler