Çikilotalı Brownie Sevenler...

Çikilotalı Brownie Sevenler...

Çikolatalı Brownie Sevenler İçin Özel Tarifi Veriyorum: 300 gr. bitter çikolatayı (en az %70 kakao) iyice kıyıp 150 gr. tereyağı ile benmari usulü (yani kaynar suyun buharına değmeyen başka bir kabın..

 
Bitmeden son dilime yetiştim neyse ki...
Tolunay Sandıkcıoğlu
 
Çikolatalı Brownie Sevenler İçin Özel Tarifi Veriyorum: 
 
300 gr. bitter çikolatayı (en az %70 kakao) iyice kıyıp 150 gr. tereyağı ile benmari usulü (yani kaynar suyun buharına değmeyen başka bir kabın içinde) eritip arada karıştırarak soğumaya bırakın. 
 
Oda ısısında gelince 3 yemek kaşığı fındık ezmesi ilave edip iyice karıştırın.
 
Oda ısısındaki 4 büyük yumurta ile 1,5 su bardağı toz şekeri tamamen beyazlayıp şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyip iyice karışmasını sağlayın. 
 
1 su bardağının dörtte birini kakao, kalan dörtte üçünü un ile doldurup eleyin. 
 
İçine; 
1 çay kaşığı tuz, 
1/2 çay kaşığı Türk kahvesi 
 
ilave edin. Kuru malzemeleri yumurtalı çikolatalı karışımını içine azar azar döküp spatula ile birbirine yedirin. 
 
180 derece ısıttığınız fırında yağlı kağıt serili tepside pişirin. 15 dakika kadar pişirmek yeterli olur, fazlası brownieyi kurutur. 
 
Not: Eşinize fırını kapat diyeceksiniz kapattığından emin olun, bir önceki maceramızdan tecrübeyle sabittir.
 
Yanında ev yapımı salepli dondurma ile servis edin. Onun tarifini de başka zaman yazayım artık.
 
Not:
İlgili kek ve kurabiye tariflerinden olan "Çikilotalı Brownie" Tolunay Sandıkcıoğlu hocamızın sosyal ağından alınmıştır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler