Damla Sakızı Nasıl Kullanılır?

Damla Sakızı Nasıl Kullanılır?

Türk kahvesinde de sıklıkla kullanılan damla sakızı ile farklı kahvelerin içerisinde kullanarak lezzetli içecekler hazırlayabilir siniz. Sıcak süt içerisine katıldığında ise yüksek derecede sağlık bombasına dönüş..

Damla Sakızı Nasıl Kullanılır?
 
Damla sakızı bulunduğu her şeye enfes bir koku verir. Muhteşem kokusunun yanında inanılmaz faydalar sağlayan damla sakızının kullanım alanı oldukça geniştir. Damla sakızı tüm yemek tariflerinde kullanılabileceği gibi tatlı ve kurabiye tariflerine de hoş bir aroma katar.
 
Türk kahvesinde de sıklıkla kullanılan damla sakızı ile farklı kahvelerin içerisinde kullanarak lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz. Sıcak süt içerisine katıldığında ise yüksek derecede sağlık bombasına dönüşen damla sakızı, çay, salep gibi içeceklere de katılabiliyor. Bunların yanı sıra damla sakızını cilt bakım maskelerinizin içerisine ekleyerek cilt üzerindeki faydalarını deneyimleyebilirsiniz.
 
Damla sakızının kullanıma hazır hale getirilmesi oldukça kolaydır. Bir havan içerisinde döverek ya da mutfak robotu yardımıyla çekerek toz haline getirdiğiniz damla sakızlarını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
 
Damla Sakızı Bozulur mu?
Damla sakızı doğal bir ürün olduğu için elbetteki bozulabilen bir yiyecektir. Bozulmuş damla sakızının tüketimi ise kötü yan etkilere sebebiyet verebiliyor. Böbrek ağrıları, mide rahatsızlıkları ve idrarda bozulmaya neden olabilen bozulmuş damla sakızını ''ne olacak ki?'' demeden kullanmamakta yarar vardır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler