Havucun Faydaları Nelerdir?

Havucun Faydaları Nelerdir?

Zengin bir A vitamini kaynağı olan Faydaları Nelerdir diye sorduğumuzda ya da havuç suyunun günlük düzenli tüketilmesinin, göz sağlığı açısından oldukça faydalı bir eylem olduğu bilinmekte..

Havucun Faydaları Nelerdir?
 
Vitamin bakımından pek zengin bir kök sebze olan havuç, adeta bir sağlık deposudur desek abartmış olmayız. 
 
Çıtır çıtır dokusu ve lifli yapısıyla şifa verirken aynı zamanda damaklara da hoş gelen havucun içinde bol miktarda A, K1, B6 vitaminleri, Biotin ve Potasyum bulundurur. Tüm bunların yanı sıra beta karoten, lif ve antioksidan kaynağı olan havucun cilt sağlığı, kilo kontrolü, kolesterol ve kanserden korunma için oldukça faydalı bir gıda olduğu bilinmektedir. 
 
Havucun belli başlı nelere iyi geldiği ve hangi organlara fayda sağladığını şöyle sıralayabiliriz;
 
Havucun içerdiği antioksidanlar sayesinde, düzenli tüketilmesi durumunda vücudun kansere yakalanma riskini azaltıyor. Bu antioksidanlar özellikle lenf, prostat, akciğer ve kan kanserine karşı koruma sağlamaktadır.
 
Zengin bir A vitamini kaynağı olan Faydaları Nelerdir diye sorduğumuzda ya da havuç suyunun günlük düzenli tüketilmesinin, göz sağlığı açısından oldukça faydalı bir eylem olduğu bilinmektedir. Havucun içinde bulunan beta karoten ve A vitamini, var olan miyopluğun ilerlemesini engelleme ve kataraktan koruma özelliklerine sahiptir.
 
Düşük kalori ve oldukça az yağ içermesinden dolayı havuç, kilo kontrolü için bağışıklık sistemi ve beslenme listesinde mutlaka yer verilmesi için gereken bir yiyecektir. Bunun yanı sıra düşük yağ oranı sayesinde kan kolesterolünü kontrol altına almak için de havuç tüketmek oldukça faydalıdır.
 
Ayrıca potasyum açısından da zengin bir besin olan havucun kalp sağlığına da iyi geldiği bilinmektedir ve araştırmalar göstermektedir ki potasyum kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düzenlemeye ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olmaktadır.
 
Yüksek oradan lif bulunduran havuç, nefis yemek tarifleri arasında günlük düzenli tüketilirse hazımsızlık ve kabızlık problemlerin önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.
 
Uzmanlar, A vitamini ve beta karoten sayesinde cilt sağlığı ve elastikiyetini de korumanın mümkün olduğunu belirtmektedir.
 
Bütün bu faydalarına rağmen bazı kişilerde havuç tüketimi alerjiye yahut istenmeyen bazı reaksiyonlara sebep olabilirler, bu nedenle uzman hekimlere danışılmadan tüketmemekte fayda olduğunu Türk aşçı haberleri olarak belirtmek isteriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler