6. Adana Lezzet Festivali Ne Zaman Yapılacak?

6. Adana Lezzet Festivali Ne Zaman Yapılacak?

Adana’mızın tadına doyulmaz lezzetlerinin yer aldığı 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’miz bu sene 7-8-9 Ekim’de. Bu tarihlerde rotanız Adana olsun” paylaşımı..

6. Adana Lezzet Festivali Ne Zaman Yapılacak ?
 
Türkiye’nin en önemli gastronomi durakları arasında yer alan Adana’nın gastronomik zenginliklerini gözler önüne seren Adana Lezzet Festivali’nin tarihi belli oldu.
 
Türkiye' de bulunan aşçı haberleri ve mutfak haberlerinin de detaylı bir şekilde yer verilen haberde, Adana Valisi Süleyman Elban, Twitter’dan yaptığı açıklama ile Adana Lezzet Festivali’nin tarihini açıkladı. Vali Elban, “Gönüllere taht kuran güzellikleriyle her daim bir numara olan fuar ve festivallerden Adana, lezzette de 01 numara. 
 
Adana’mızın tadına doyulmaz lezzetlerinin yer aldığı 6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’miz bu sene 7-8-9 Ekim’de. Bu tarihlerde rotanız Adana olsun” paylaşımında bulunarak lezzet tutkunlarını Adana’ya davet etti.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgiler göre Adana Valiliğinin ev sahipliğinde, Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilen Adana Lezzet Festivali, son olarak geçen sene “Coğrafya Lezzettir” temasıyla ziyaretçilerini ağırlamıştı.
 
3 gün boyunca 285 bin ziyaretçi ağırlayan festival, 51 konuşmacı ve 23 şefin de katıldığı konferans ve lezzet sahneleriyle ziyaretçilerine keyifli anlar yaşattı. 
 
Yöresel Adana mutfağının tanıtımının yanı sıra mutfak kültürü ve lezzetini fuar ve festivaller ile gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festival, 11 bin yatak kapasitesine sahip şehirde tüm otelleri doldurduğu gibi Tarsus ve Mersin gibi çevre il ve ilçelerdeki turistik tesislerin de doluluk oranlarına katkı sağlamıştı. 
 
Adana gastronomi kültürünün tanıtımına büyük katkı sağlayan gastronomi şöleni, 3 gün boyunca şehrin ekonomisine 150 milyon TL’lik katkı sağladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler