Mıhlama Nasıl Yapılır?

Mıhlama Nasıl Yapılır?

Mıhlama ve kuymak aynı şey mi? Karadeniz usulü mıhlama nasıl yapılır? Rize usulü mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tekrar ısıtılır mı? Mıhlamanın içerisine eklenen kaşar peynirinin eriyip uzaması gönüllere tah

Kahvaltınızda mutlaka yapın! Nefis Mıhlama tarifi, Mıhlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
 
Mıhlama ve kuymak aynı şey mi?
 
Trabzon'da kuymak, Rize'de ise mıhlama daha çok tercih edildiği söyleniyor. En belirgin fark, kuymakta öne çıkan malzeme mısır unu iken, mıhlama da asıl malzeme peynirdir. Her iki yiyecek de mısır unu, peynir ve tereyağ ile yapılır. Kuymağa çok fazla peynir koyulmaz.
 
Karadeniz usulü mıhlama nasıl yapılır?
 
Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
 
Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.
 
Rize usulü mıhlama nasıl yapılır?
 
Süt kaymağını katıp tereyağıyla birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin. Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde un katıp kısık ateşte kavurun. Sonrasında azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın. Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip çektirin.
 
Mıhlama tekrar ısıtılır mı?
 
Sıcak olarak yenilir. Yenilecek kadar yapılması iyi olur; soğumuş kuymağın tekrar ısıtılarak yenilmesi lezzet açısından uygun değildir.
 
Kahvaltınızda mutlaka yapın! Nefis Mıhlama tarifi, Mıhlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Kahvaltı kültürü ülkemizde büyük bir önem taşıyor. Kahvaltılarda yenilen yiyecekler yörelere göre değişiyor. Mıhlama da birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor. 
 
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde Mıhlamanın içerisine eklenen kaşar peynirinin eriyip uzaması gönüllere taht kuruyor. Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz.
 
En İyi Kahvaltılıklardan Mıhlama Nasıl Yapılır?
En Sevilen Kahvaltı Çeşitlerinden Mıhlama İçin Gereken Malzemeler
 
*   2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*   2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
*   1 Su Bardağı Su
*   1 Kase Çeçil Peyniri Ya Da Kaşar Peyniri
 
En Meşhur Yöresel Lezzetlerden Mıhlama Yapılış Tarifi
 
2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Mısır ununu ekleyip kavurun. 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırın.
Doğradığınız peynirleri ilave edip karıştırın. İsterseniz üzerine biraz daha tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.
 
Mıhlama Yapmanın Püf Noktaları
 
Mıhlama yaparken yukarıdaki peynirlerin dışında kolot ya da dil peyniri kullanabilirsiniz. Mısır ununu rengi dönene kadar kavurmalısınız.
 
Su yerine süt kullanabilirsiniz. Mıhlama yaparken tereyağı miktarını biraz daha arttırabilirsiniz.Tuz oranını kullandığınız peynirin tuzluluk oranına göre ayarlamalısınız.
 
Mıhlama Karadeniz'de bakır tavada yapılır. Dilerseniz yapışmaz bir tavada kullanabilirsiniz.
 
Kuymak sütle mi suyla mı?
 
Su, süt ya da su ve süt karışımı ile mıhlama yapabilirsiniz ama ben öyle süt süt sevmediğim için tadını sadece su kullanıyorum. Yağlı seviyorsanız tereyağının miktarını arttırabilir iyice kızdırdıktan sonra yağında kalıncaya pişirebiliriniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler