Ardahan'da Gezilecek Yerler...

Ardahan'da Gezilecek Yerler...

Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi arasında bulunan Gürcistan sınırında kurulmuş Ardahan şehri, doğal güzelliği ve tarihi yapılarıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.

 
Ardahan'da Gezilecek Yerler...
 
Süper haber tv'nin haberine göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden birisi olan Ardahan'da gezilecek yerler...
 
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve meşhur yöresel yemekleri ile milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Ardahan'da, sizin için gezilecek yerler ve lezzetleri listeledik.
 
Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi arasında bulunan Gürcistan sınırında kurulmuş Ardahan şehri, doğal güzelliği ve tarihi yapılarıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde sık sık karşılaştığımız Kars iline bağlı bir ilçe olan bu şehir 27 Mayıs 1992 yılında çıkarılan yasa ile Kars'ın ilçe konumundan ayrılarak Türkiye'nin bir ili olmuştur.
 
Her köşesi tarih kokan yerleriyle ünlü şehrimiz, doğal güzelliği ve meşhur yöresel lezzetleriyle milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.
 
Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi arasında bulunan Gürcistan sınırında kurulmuş Ardahan şehri, doğal güzelliği ve tarihi yapılarıyla Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir.
 
Türkiye turizm haberlerinde yer alan bilgilere göre; Kars iline bağlı bir ilçe olan bu şehir 27 Mayıs 1992 yılında çıkarılan yasa ile Kars'ın ilçe konumundan ayrılarak Türkiye'nin bir ili olmuştur.
 
Her köşesi tarih kokan, gastronomi turizminde de ünlü yerleriyle ünlü şehrimiz, doğal güzelliği ve meşhur yöresel lezzetleriyle milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.
 
Ardahan'da Gezilecek Yerler den "ÇILDIR GÖLÜ"
 
Ardahan ilinde, Akbaba ve Kısır Dağları arasındadır. Şehrin sembolü haline gelen Çıldır Gölü, en çok ziyaretçinin akın ettiği yerdir. Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasıyla Türkiye'nin en önemli kültür ve turizim noktlarından biridir.
 
Deniz seviyesinden yüksekliği 1959 metredir ve Türkiye'nin en önemli ve en büyük ikinci gölüdür. Yazın yeşilliklerin ortasında kalırken, kışın ise neredeyse tamamen donuyor. Buraya geldiğinizde at arabalarıyla yapılan gezi türüne katılabilir, Nisan ayına kadar buzu çözülmeyen gölde yürüyüş yapabilirsiniz. Arhadan' a geldiğinizde bu tabiat harikası yere mutlaka uğramalısınız.
 
Ardahan'da Gezilecek Yerler den "ŞEYTAN KALESİ"
 
Çıldır Gölü'ne yakın Karaçay Vadisi'nde yer alan Şeytan Kalesi, şehrin en önemli yapılarından biridir. Urartu Dönemi'nden bu yana varlığını koruyan Şeytan Kalesi, mimari özelliği ile dikkatleri üzerine çekmektedir.
 
Bazı kaynaklarda kalenin adı Çıldıran Kalesi, Kal'a-ı Şeytan, Kaçış ve İblis Hisarı olarak geçmektedir. Bulunduğu konumdan ötürü şehri ayaklar altına alan Şeytan kalesi'ne geldiğinizde kalenin mimari yapısını yakından inceleyebilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
 
Ardahan'da Gezilecek Yerler den "ARDAHAN KALECİK KALESİ"
 
Şehrin en eski yapılarından biri olan bu yer kültür ve turizm açısından en önemli merkezlerinden biridir. Kale, mimarî yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden bir tanesi olmuştur. Ardahan’ın Göle ilçesindeki Kalecik Köyü’nde yer almaktadır. Kalenin yapımı M.Ö. 8. yüzyılda Urartular tarafından yapılmıştır. Günümüze dek varlığını koruyan kaleye giriş çıkışlar ücretsizdir.
 
Ardahan'da Gezilecek Yerler den "TAŞKÖPRÜ KİTABELERİ"
 
Şehrin Çıldır ilçesinde Taşköprü Köyü'nde bulunan bu yer, tarihin en eski ve en önemli yapılarından biridir. Büyük bir kaya üzerinde bulunan kitabelerin yapılan çalışmalar neticesinde Urartu Kralı II. Sarduri’ye ait olduğu düşünülmektedir. Taşköprü Kitabeleri'ne girişler ücretsizdir. Mutlaka bu yere gelip tarihi yakından keşfetmelisiniz.
 
Ardahan'da Gezilecek Yerler den "YALNIZÇAM YAYLASI"
 
Şehrin Yalnızçam Köyünde bulunan yayla, yemyeşil yerleri ve doğal güzellikleri ile keşfedilmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alıyor. Şehrin kalabalığından ve stresinden uzak kafa dinlemek isteyenlerin adresi bu yer eşsiz tabiat zenginliği ile Ardahan'ın doğa harikası yerlerinden biridir. Her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olan bu yere mutlaka gelmelisiniz.
 
Ardahan'da Gezilecek Yerler den "ÖVÜNDÜ VE ORTAKENT MAĞARALARI"
 
Ardahan'ın Çıldır ilçesinin Övündü Köyün'de bulunan eşsiz tabiat harikası yerlerden biri olan bu mağara, kalker kaya kütlesinin oyulup, iki mağaraya ayrılmasıyla oluşturulmuştur. Taş Çağı'ndan bu yana varlığınu koruduğu düşünülmektedir. Tarihi yapısı ve doğal güzelliği ile mağara mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler