Meksika'da Türk mutfağı

Meksika'da Türk mutfağı

Meksikalıların yoğun talebi üzerine Türk mutfağı günleri etkinliğini düzenleyen enstitü yetkilileri, ilk gün katılımcılara Türk mutfağının lezzetli yemek 'lerinden "mantı" ikramı 'nda bulundu. Türkiye gastrono..

 
Yunus Emre Enstitüsü, Meksika'da Türk mutfağı etkinliği düzenledi
 
Meksika'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) temsilciliği, Türk mutfağını tanımak isteyen Meksikalılar için "Türk Mutfağı Günleri" etkinliği düzenledi.
 
YEE, Meksika'da Türk kültürünü tanıtmak ve Türkçe öğretmek amacıyla bu ülkedeki faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.
 
Meksikalıların yoğun talebi üzerine Türk mutfağı günleri etkinliğini düzenleyen enstitü yetkilileri, ilk gün katılımcılara Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden "mantı" ikramında bulundu.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Enstitü, Türk mutfağı günleri kapsamında gelecek haftalarda sarma, baklava, simit, börek gibi Türk mutfağının en çok sevilen tatlarını Meksikalılara sunacak.
 
Mantı gününde, bu ülkede Türkçe kursu alan öğrencilerinin de yer aldığı 15 Meksikalı, Türk mutfağı şefleri eşliğinde mantı hamuru açarak, eğlenceli bir gün geçirdiler.
 
Meksika'da Türk mutfağı
Enstitü yetkilileri, kursiyerlerin Türk şeflerle yaptıkları mantıyı büyük keyifle tattıklarını kaydederek, yemek sonrası Türk çayı ile yapılan samimi sohbette ise Türk mutfağının yanı sıra Türkiye'nin güzelliklerinin anlatıldığını belirtti.
 
"Benim için harika bir deneyim oldu"
 
Katılımcılardan Rosa Irma Diaz del Castillo, Meksika'da gastronomi haritamızdan Türk yemeklerini öğrenme fırsatını yaratan YEE yetkililerine teşekkür ederek, "Benim için harika bir deneyim oldu." dedi.
 
Diğer katılımcı Zaravashi Daniela Gutierrez Alvarez da yemek hazırlanma sürecinin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, "Benim deneyimim beklediğimden çok daha tatmin ediciydi. Bu etkinliği çok beğendim." ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler