Wyndham Hotels

Wyndham Hotels "Tarsus"

Dünyanın en büyük otel şirketlerinden olan Wyndham Hotels & Resorts adıyla Tarsus Yatırım ve Turizm Otelcilik A.Ş. tarafından yapılan yatırım ile Tarsus ilçesi Kızılmurat, Cam-i Cedit ve Sofular mahalle..

 
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin’in Tarsus ilçesine çıkarma yaparak bir dizi ziyaret, temas ve incelemede bulundu.
 
İlk olarak Tarsus’a bağlı Kerimler Mahallesi meydanında vatandaşlarla bir araya gelen ve yurttaşlarla çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştiren vali Pehlivan, kentte yürütülmekte olan belli başlı kamu yatırımları hakkında bilgiler paylaştı, Muhtar Tahsin Şimşek ve vatandaşlarımızın taleplerini dinledi, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. 
 
Bugüne kadar her alanda pek çok hizmetin yerine getirildiğini belirten Vali Pehlivan, bundan sonra da kamu yatırımlarının, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde devam edeceğini ifade etti.
 
Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Güler, Köy Muhtarı Tahsin Şimşek, Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper, İlçe Müftüsü Ali Can da eşlik etti.
 
Vali Pehlivan daha sonra Kuzey Irak’ın Abdalkevi Bölgesinde terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda, 21 Mayıs 2018’de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Musa Sayan’ın Tarsus İlçesi Sayköy Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti.
 
Ziyarette, şehidin babası Cumali Sayan, annesi Elif Sayan ve aile üyeleri ile görüşen Vali Pehlivan, başta şehit Sayan olmak üzere bütün şehitler ile ebediyete irtihal etmiş olan gazileri rahmet ve minnetle yâd ederek ailelere sabır ve başsağlığı diledi.
 
Yapımı devam eden Tarsus Tarım Kampüsünde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, çiftçilere liderlik, pazarlamada öncülük, ar-ge alanında destek, anaç-tohum-aşı vb. girdilerde güvenilir kaynak, modern tarım teknikleri ile hazine arazilerimizin daha verimli kullanılması ve istihdama yönelik bir çalışma hedeflenen kampuste incelemelerde bulundu.
 
Türk aşçı haberleri olarak turizm haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarihi Tarsus Evleri’nde incelemelerde bulundu.
 
Dünya Devi Turizmci Tarsus’ta Konak Restore Ediyor
 
Tarsus İlçesinde, Cami-i Nur, Cam-i Cedit, Sofular, Kızılmurat, Tabakhane, Şehit Kerim ve Eski Ömerli mahallelerinde yer alan ve sayıları 236’yı bulan Tarihi Tarsus Evlerinde de incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, kamulaştırılan tarihi konaklarda yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı.
 
Dünyanın en büyük otel şirketlerinden olan Wyndham Hotels & Resorts adıyla Tarsus Yatırım ve Turizm Otelcilik A.Ş. tarafından yapılan yatırım ile Tarsus ilçesi Kızılmurat, Cam-i Cedit ve Sofular mahallelerinde bulunan 10 konağın tarihi dokusu korunarak, gastronomi turizminde katkıları olacağı düşünülen restorasyon çalışmaları neticesinde 5 yıldızlı otel konseptiyle yerli ve yabancı misafirlerin konaklayabileceği 70 oda kapasiteli bir yapı olarak yakında hizmete açılması planlanıyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler