Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

Şekerli besinler ve tatlılar, anne sütünü artırmaz! Şekerli yiyeceklerin süt üretimini artırdığına dair yaygın bir inanış olsa da, bu duruma dair hiçbir bilimsel veri yoktur. Yeterli ve verimli süt üretmenin..

 
Şekerli Besinler Anne Sütünü Artırır Mı?
Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak
 
Şekerli besinler ve tatlılar anne sütünü artırır mı? Galaktagog besinler nelerdir? İşte, Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak'tan şekerli besinlerin anne sütü üzerindeki etkileri:
 
Türk aşçı haberleri olarak yapmış olduğumuz araştırmada Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak' ın makalesindeki Anne Sütü Nasıl Arttırılır sorusunun cevapları; 
 
Emziren anneler süt üretimini artırmak için, ilk aylarda çeşitli arayışlara girebilir. Bu dönemde halk arasında en çok söylenen tavsiye ise, 'Tatlı ye kızım süt olsun' cümlesidir. Anne sütünü artırmak için tatlı ve şekerli besin tüketimi, hem emziren anneyi, hem de bebeği olumsuz etkileyebilir.
 
Şekerli besinler ve tatlılar, anne sütünü artırmaz! Şekerli yiyeceklerin süt üretimini artırdığına dair yaygın bir inanış olsa da, bu duruma dair hiçbir bilimsel veri yoktur. Yeterli ve verimli süt üretmenin yolu ise, sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçer. 
 
Ayrıca bol bol sıvı tüketimi, düzenli uyku, stres kontrolü, düzenli emzirme ve bebekle yakın ilişki kurmak, süt üretimini artırır. 
 
Bunlara ek olarak süt üretimini artıran ve galaktagog adıyla bilinen bazı besinler mevcuttur. Ancak şeker, bu besinler arasında yer almaz. 
 
Süt olsun diye tatlılara yönelmenin, kilo alma dışında hiçbir etkisi olmayacaktır. Hatta kilo artışıyla birlikte stres durumunuz artabilir ve kilo vermek için kısıtlayıcı diyetlere başvurmanız, süt üretimini olumsuz etkiler. 
 
Yetişkinlik dönemindeki besin tercihleri, aslında yaşamın erken dönemlerindeki tat deneyimleriyle birlikte şekillenir. Bir bebeğin tat deneyimleri, doğum öncesi dönemde amniyotik sıvı yoluyla başlar, emzirme ve tamamlayıcı beslenme ile devam eder. Anne sütü, anne diyetinin besin bileşimini önemli miktarda yansıtır. 
 
Tuz ve şeker içeriği yüksek gıdalarla beslenen annelerin bebekleri, bu besinlere karşı daha isteklidir. Dolayısıyla bu durum bebeklerin yetişkinlik döneminde obezite geliştirme riskini yükseltir.
 
Galaktagog Besinler Nelerdir?
 
Hiçbir besin tek başına süt üretimini artırmaz. Ancak galaktagog adı verilen tahin, rezene, rezene çayı, yulaf, dereotu, kuru incir, ceviz, havuç, maş fasulyesi, yumurta ve susam gibi bazı besinler, süt üretiminize katkı sağlayabilirsiniz.
 
Not: Anne sütünü artırmak için beslenmenize farklı bir besin grubu eklemeden önce mutlaka doktorunuza danışın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler