Depremde Zarar Görenlere

Depremde Zarar Görenlere "Beypazarı Kurusu"

Türk aşçı haberleri olarak en güncel deprem haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, 13 akademisyen ve yaklaşık 40 öğrencinin özverili çalışmasıyla; kuru üzüm..

 
Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencileri, Ankara’nın coğrafi işaretli ürünü olan ‘Beypazarı kurusu’nu depremzedeler için üretiyor. 
 
Türk aşçı haberleri olarak en güncel deprem haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, 13 akademisyen ve yaklaşık 40 öğrencinin özverili çalışmasıyla; kuru üzüm, pekmez, fındık gibi ürünlerle zenginleştirilerek besin değeri artırılan Beypazarı kurusu, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılıyor.
 
Depremzedelere "Beypazarı Kurusu"
Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyenleri ile bölüm öğrencilerinin oluşturduğu öğrenci topluluğu BÜGAST, depremzedeler için Beypazarı kurusu üretiyor. 
 
Depremin ikinci gününden itibaren Başkent Üniversitesi Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi’ndeki ‘Thermopolium Gastronomi Akademisi’nde (TGA) Ankara’nın coğrafi işaretli ürünü olan Beypazarı kurusunu üreten akademisyen ve öğrenciler, deprem bölgesindeki vatandaşların gıda ihtiyacına katkı sunuyor. 13 akademisyen ve vardiyalı olarak 40 öğrencinin çalıştığı mutfaktan şu ana kadar yaklaşık 700 kilo Beypazarı kurusu, depremzedelere ulaştırıldı.
 
Depremzedelere "Beypazarı Kurusu"
Yaklaşık 4 Bin Porsiyon Beypazarı Kurusu Üretildi
 
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Turgut, uygulama merkezinin Türkiye’nin maruz kaldığı deprem felaketi nedeniyle bir üretim tesisine dönüştüğünü söyledi. 
 
Prof. Dr. Turgut, depremin yaşandığı ikinci gün itibarıyla Başkent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademisyen ve öğrencilerinin ‘Beypazarı kurusu’ üretmeye başladığını ifade ederek şöyle konuştu: “Ankara’nın coğrafi işaretli ‘Beypazarı kurusu’nun aslına sadık kalarak kuru üzüm, pekmez, fındık gibi ürünlerle zenginleştirerek üretmeye başladık. 
 
Depremzedelere "Beypazarı Kurusu"
Dayanıklı bir ürün olduğu için deprem bölgesinde rahatlıkla gönderilebileceği için seri üretime geçtik. Bir haftada yaklaşık 700 kilo, 4 bin porsiyona yakın üretim yapıldı. Yapılan ürünler, Başkent Üniversitesi yardım konvoylarıyla deprem bölgesine ulaştırılıyor. 
 
13 akademisyen ve vardiyalı olarak 40 öğrencimiz çalışmaya devam ediyor. Deprem bölgesindeki mağduriyet giderilene kadar üretmeye devam edeceğiz.”
 
Öğrenciler Üretime Takviye Oluyor
 
Depremzedelere "Beypazarı Kurusu"
Gastronomi alanında yetişen öğrencilerin yaşanan afette yiyecek-içecek üretimine önemli katkıda bulunduğunu da belirten Turgut, “Şu an Türkiye’de 118 Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü var. 
 
Türkiye, gastronomi alanında 6 bin öğrenci yetiştiriyor. Bu sayı çok önemli. Yaşanan deprem nedeniyle gastronomi alanında görev yapan akademisyenler ve şefler, Türkiye’nin birçok yerinden deprem bölgesine giderek yiyecek-içecek üretimine özveriyle katkıda bulunuyor. Gastronomi öğrencileri de bu üretime takviye oluyor” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler