Taze Limon Çayı Tarifi

Taze Limon Çayı Tarifi

Kış ayları geldi ve soğuklar ile baş etmenin yollarından biride Taze Limon Çayı. Peki Taze Limon Çayı nasıl yapılır? Evde Taze Limon Çayı yapmak için neler gereklidir? Evde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak..

 
Kış ayları geldi ve soğuklar ile baş etmenin yollarından biride Taze Limon Çayı. Peki Taze Limon Çayı nasıl yapılır? Evde Taze Limon Çayı yapmak için neler gereklidir? Evde bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için Taze Limon Çayında nelere dikkat edilir?
 
Türk aşçı haberleri olarak Taze Limon Çayı Tarifini araştırdık ve şeflerin özel tarifleri arasında bulduk...
 
Taze Limon Çayı Tarifi 
Taze Limon Çayı İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*   Yarım litre su
*   1 adet limon kabuğu
*   Yarım limon suyu
 
En Şifalı İçeceklerden Taze Limon Çayında İsteğe göre; 
*   iki çay kaşığı bal
 
Faydaları İle Taze Limon Çayı Tarifi nasıl pişirilir ve Nasıl Yapılır?
 
Suyu kaynatıyoruz ardından demliğe limon kabuğu ve suyunu ekliyoruz. Üzerine suyu çektikten sonra 15-20 dk demliyoruz.
 
Eğer sıcak içmek isterseniz kaynamadan az önce altını kısın!
 
Dilenirse bal ise tatlandırabilir. Afiyet olsun! 
 
Taze Limon Çayının faydaları nelerdir?
 
*   Taze Limon Çayı Cildi nemlendirir,
*   Taze Limon Çayı Sindirimi kolaylaştırır. (reflü, gastrit vb mide rahatsızlıkları olanlar sakınmalı)
*   Taze Limon Çayı İdrar söktürücü,
*   Taze Limon Çayı Bağışıklık güçlendirir,
*   Taze Limon Çayı Ağız kokusu giderir,
*   Taze Limon Çayı Sağlıklı enerji verir,
*   Taze Limon Çayı Kilo kaybını sağlar,
 
Not: İçtikten sonra hemen diş fırçalaması önerilmez. Diş minesine zarar vermemek için en az yarım saat sonra fırçalanmalıdır.
 
Taze Limon Çayı ve limon hakkında en çok sorulan soruları ve cevaplarıda araştırdık...
 
Limonlu çay neye iyi gelir?
 
Bağışıklık sistemini desteklemesi de limonlu çayın faydaları arasında yer alır. Limon, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Tüm bu unsurlar bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Alerji ve enfeksiyonlardan koruyabilir.
 
Taze nane limon nasıl kaynatılır?
 
Nane Limon Nasıl Yapılır? Bir cezveye 1.5 su bardağı su ekleyin ve ocağa alın. İçerisine 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 dal taze nane ve küçük küçük dilimlenmiş yarım limonu ekleyerek pişirin. Su kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve demlenmesi için 2-3 dakika bekleyin.
 
Limon nasıl kaynatılır?
 
Su kaynamaya başladığında hafifçe karıştırın ve demlenmesi için 2-3 dakika bekleyin. Ardından nane limonun suyunu süzerek bir fincana alın. İçerisine isteğe göre 1 çay kaşığı şeker veya 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek karıştırın ve soğumadan için. Dilerseniz, 1 dilim zencefil ekleyerek aromatik bir tat elde edebilirsiniz.
 
Nane limon balgam söker mi?
 
İçeriğindeki güçlü bileşenler ve hoş aroması sayesinde etkili bir takviye olan nane limon, burun tıkanıklıklarının ya da balgam gibi problemlerin etkili çözümleri arasındadır.
 
Akciğerdeki balgam nasıl temizlenir?
 
Bol bol su içerek katılaşan balgamın yumuşayıp atılmasına yardımcı olabilirsiniz. Sıcak suyla duş alırken 5-10 dakika buharı soluyabilir ve bir kâse sıcak suyun içine nane ya da okaliptüs yağı damlatarak derin nefesler alabilirsiniz. Bir bardak ılık su içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler