Bu Peynirler Geri Çağırıldı

Bu Peynirler Geri Çağırıldı

Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz topraktan tabağa bilgilere göre Aşağıdaki ürün geri çağırmadan etkilendi: Ateş, ishal, kusma tehlikesi...

 
O üç peynir konusunda tüketmeyin uyarısı! Ateş, ishal, kusma tehlikesi...
 
Peynir üreticisi Laiterie de Vichy listeria tehlikesiyle üç peynir çeşidinin geri çağırdığını duyurdu.
 
Tradition Emotion şirketi gibi, üretici Laiterie de Vichy de listeria nedeniyle  Alpine peynirinin tüketilmesine karşı uyarıda bulunuyor. Federal Tüketici Koruma ve Gıda Güvenliği Ofisi'ne göre, peynirin üretim sırasında "istenmeyen bakteri Listeria Monocytogenes" ile kontamine olduğu söyleniyor.
 
Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) uyardığı gibi, bakteriler kötü semptomlara neden olabilir.
 
Buna göre grip benzeri bir his, ateş, kas ağrısı, kusma ve ishal belirtileri görülebilir. Daha kötü durumlarda, kan zehirlenmesi (sepsis) bile mümkündür ve cerahatli menenjit (beyin zarı iltihabı) da meydana gelebilir. Kuluçka süresi 8 haftaya kadar çıkabilir.
 
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz topraktan tabağa bilgilere göre Aşağıdaki ürün geri çağırmadan etkilendi:
 
Peynir çeşitleri: 
Galet de la Loire, peynir çeşitlerinden Gaperon ficelle lait thermise ve Gaperon ail des ours
 
Son kullanma tarihi (MHD): 
21/01/2023 - 18/03/2023
 
Parti tanımlaması: 
FR03094002CE
 
Bu ürünü satın alan tüketicilerden ürünü tüketmemeleri ve satın aldıkları mağazaya iade etmeleri konusunda yetkililer çağrıda bulundu. Yukarıdaki ürünü tüketmiş olan ve aşağıda açıklanan belirtilerden şikayetçi olan kişilerin doktorlarına danışmaları tavsiye ediliyor.
 
"Jay & Joy"dan altı ürünün geri çağırıldığı duyuruldu.
 
Udea konu hakkında 20 Ocak Cuma günü bir açıklama yaptı. Ürünlerin mikrop Listeria monocytogenes ile kontamine olabileceğine dair bir şüphe olduğunu belirtti. Bu nedenle ürünler toplatılıyor” açıklaması yapıldı.
 
"Jay & Joy"dan (Udea) gelen bu vegan peynir ürünleri geri çağrılıyor:
 
Vegane Pastete „Joie gras“ (100g)
Jean Jacques vegane Maroilles (100g)
Jeanne veganer Blauschimmelkäse (90g)
Jil veganer Ziegenkäse (90g)
Josephine veganer Brie (90g)
Joy Râpé geriebener Käse (150g)
Listeria, tüketimden sonra tüketicilerde sözde listeriosis'i tetikleyebilir. Bu hastalık birkaç saatten birkaç güne kadar patlak verebilir. Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre ateş, kas ağrısı, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösteriyor.
 
Udea ürünleri Almanya'da da satılıyor. Şirkete göre, yalnızca Kuzey Ren-Vestfalya'da yaklaşık on organik mağaza "Jay & Joy" markasını taşıyor. Diğer şeylerin yanı sıra vegan peyniri Bielefeld, Köln ve Bonn'da satılmış olabilir.
 
Müşterilerden ürünü iade etmeleri" veya satıcı ile iletişime geçmeleri istenmektedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler