Cumhurbaşkanlığı Şefleri; El Birliğiyle Depremzedeler İçin Çalışıyoruz

Cumhurbaşkanlığı Şefleri; El Birliğiyle Depremzedeler İçin Çalışıyoruz

Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Çadır kentte Cumhurbaşkanlığınca oluşturulan mutfakta..

 
Cumhurbaşkanlığı Şefleri; El Birliğiyle Depremzedeler İçin Çalışıyoruz....
 
Kahramanmaraş merkezli depremlerin merkez üslerinden Pazarcık'ta 13 farklı noktada çadır kent kuruldu.
 
Atatürk Parkı'nda kurulan ilçedeki en büyük çadır kentte, vatandaşların gıda, hijyen gibi acil ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Çadır kentte Cumhurbaşkanlığı Şeflerince oluşturulan mutfakta depremzedeler için üç öğünde 1500 kişilik yemek çıkarılıyor.
 
Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılarca hazırlanan yemekler, çadır kentteki vatandaşlara dağıtılıyor.
 
Cumhurbaşkanlığı personeli Cemal Uğur, depremin ilk anından bu yana Pazarcık halkının yanında olduklarını ve onlara hizmet ettiklerini belirterek, "Burada günlük 1500 kişilik yemek hazırlıyoruz. 
 
Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri çıkarıyoruz. Halktan da bize destek verenler, gelip burada yardım edenler var. Hayırsever vatandaşlar kurban bağışı yapıyor, onları da buraya getirip et yemeklerinde kullanıyoruz. El birliğiyle çalışıyoruz. Kahvaltıda helva, peynir, yumurta gibi ürünlerin yanı sıra öğle ve akşam yemeklerinde de kalorisi yüksek yemekleri halkımıza servis ediyoruz." diye konuştu.
 
Çocuklar ve gençler için kumanya da hazırlanıyor...
 
Hatay'da Serinyol Mahallesi'nde aşçılık mesleğinde Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılarca depremzedeler yaklaşık 2500 kişilik yemek pişiriliyor.
 
Cumhurbaşkanlığı Şefleri; El Birliğiyle Depremzedeler İçin Çalışıyoruz
İsteyenler gelip yemeği kendisi alıyor, gelemeyenler için de ekipler paket yapıp çadırlara götürüyor.
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevli aşçılardan Ömer Gümüş, "Depremden hemen sonra aşçı ekiplerimiz geldi. Dönüşümlü olarak biz geldik.
 
Gönüllü olarak isteyenler geldi. Günde 3 öğün yemek veriyoruz. Çocuklar ve gençler için de kumanyalarımız var. İnsanlar bizi çok iyi niyetle karşılayıp yardım etmek istiyor, bizi gördükleri zaman yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 
Nurdağı'nda AFAD ile koordineli büyük bir aşevi kuruldu...
 
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cumhurbaşkanlığınca oluşturulan çadır mutfakta depremzedeler için yemek pişiriliyor.
 
Hazırlanan yemekler, Nurdağı ilçesinin geneli ve İslahiye ilçesinin köylerine ulaştırılıyor.
 
Sabah 5 bin, öğle 15 bin ve akşam 10 bin kişilik olmak üzere günlük 30 bin kişilik yemek, depremzedelere ikram ediliyor.
 
Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Tayyip İlker Karşı, Cumhurbaşkanlığı ekibi olarak afet haberini aldıklarını aldıkları ilk andan itibaren depremzedelere ulaştırmak adına kumanya hazırladıklarını söyledi.
 
Sonrasında ise insanlara sıcak yemek ulaştırmak adına tırlara gerekli malzemeleri yükleyerek yola koyulduklarını belirten Karşı, şunları kaydetti:
 
"AFAD'la koordineli olup büyük merkez bir aşevi kurduk. İlk gün 10 bin kişiyle başladık, sayımız şu an 30 bine kadar çıktı. Türk Kızılay olsun, belediye olsun hepsinin sıcak yemek dağıtımı üçüncü günden beri buradan yapılıyor. Sabah, öğle, akşam üç öğün buradan gidiyor. Sabah çorba ya da kahvaltı oluyor, öğle 3 çeşit yemek oluyor, akşam yine 3 çeşit sıcak yemek oluyor. 30-40 kişilik bir ekibimiz var."
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler