Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mısır ekmeği nedir? En sevilen yöresel ekmek çeşitlerimizden Mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeğinin özellikleri nelerdir ve nefis tarifi. Mısır ekmeği, mısır unu ile yapılan bir ekmek çeşididir. Karadeniz mutfa..

 
Karadeniz mutfağı Mısır ekmeği tarifi ile evinize geldi! Geleneksel mısır ekmeği tarifi ve malzemeleri...
 
Mısır ekmeği nedir? En sevilen yöresel ekmek çeşitlerimizden Mısır ekmeği nasıl yapılır? Mısır ekmeğinin özellikleri nelerdir ve nefis Mısır ekmeği tarifi... 
 
En sevilen yöresel mutfaklarımızda Türk aşçı haberleri ve en güncel mutfak haberleri olarak araştırdık ve derledik. Evde mısır ekmeği nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlara müjdeli haber geldi. 
 
Mısır ekmeği, mısır unu ile yapılan bir ekmek çeşididir. Mısır unu içerisine tuz, süt ve az miktarda şeker eklenerek mayalandıktan sonra ya fırında ya da kızartma olarak pişirilir. 
 
Kimyon ve pul biber gibi baharatlar ise isteğe bağlı eklenebilir.
 
Karadeniz mutfağının en sevilen hamur işi tariflerinden ikonik bir yiyeceği olan mısır ekmeği genellikle; çorba, balık, salata veya yoğurt ile birlikte tüketilir.
 
Cadi
Gürcistan'da ve Türkiye'de yaşayan Gürcülerin geleneksel tarzda yaptıkları mısır ekmeğine ise mçadi (მჭადი) denir. Mçadi Türkiye'de konuşulan Gürcücede "cadi" biçimine dönüşmüştür.
 
Karadeniz mutfağının olmazsa olmazlarından olan mısır ekmeğinin yapılışı korkulduğu kadar zor olmadığı bu tarif ile ortaya çıktı. Dışı çıtır içi yumuşacık olan mısır ekmeği tarifi sizlerle buluşuyor.
 
Her yemeğin yanında mükemmel bir uygun sağlayan mısır ekmeği evde hazırlandığında fazlasıyla lezzetli olacak tarif haberimizde. İşte, mısır ekmeği tarifi ve malzemeleri ...
 
Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?
En Meşhur Ekmek Çeşitlerinden Mısır Ekmeği İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*   3 Su Bardağı Mısır Unu
*   2 Yemek Kaşığı Un
*   3 Yemek Kaşığı Yoğurt
*   1 Paket Kabartma Tozu
*   1,5 - 2 Su Bardağı Su
 
 
En Sevilen Yöresel Ekmeklerimizden Mısır Ekmeği Yapılış Tarifi;
 
Su hariç tüm malzemeler uygun kabın içerisinde karıştırılır ve azar azar su ilave edilerek kıvamı kontrol edilerek yoğurulmaya başlanır. 
 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirme işlemi yapılmasıyla çıkarılarak oda sıcaklığında gelmesi beklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler