Yemekten Sonra Sindirim Sisteminde Neler Oluyor?

Yemekten Sonra Sindirim Sisteminde Neler Oluyor?

Güzel ve lezzetli bir yemek yedikten sonra hissedilen tatlı uyku hali, pek çok kişinin yaşadığı bir durumdur. Peki, neden yemek sonrası bazen uykumuz gelir? Sindirim..

 
Yemekten Sonra Sindirim Sisteminde Neler Oluyor?
 
yemekten sonra neden halsizleşiriz? Neden yedikten sonra bazen uykumuz gelir? Yemek yedikten sonra bağışıklık sisteminde neler oluyor? yemekten sonra sindirim sisteminde neler oluyor?
 
Bazı zamanlar yemek yedikten sonra aniden bastıran uyku ihtiyacı, sindirim sistemi tarafından tetiklenir. Bu, zaman zaman yaşanan bir durum olduğunda normal sayılsa da sıklıkla yaşanması başka bir hastalığın işareti olabilir.
 
Güzel ve lezzetli bir yemek yedikten sonra hissedilen tatlı uyku hali, pek çok kişinin yaşadığı bir durumdur. Peki, neden yemek sonrası bazen uykumuz gelir?
 
Sindirim sistemi, kişinin tükettiği besinlere göre enerji yakar. Eğer kişi, çok fazla yemek yediyse sindirim sistemi daha çok enerjiye ihtyaç duyar dolayısıyla vücutta aktif olan diğer enerji sistemleri kapatılır bu da kişinin uykulu hissetmesine neden olur.
 
Bununla beraber, bu durumu meydana getiren tek etken yemeğin miktarı değildir, içerik de çok önemlidir. Eğer, tüketilen besinler yüksek oranda karbonhidrat içeriyorsa vücutta aşırı insülin salınımı gerçekleşebilir. Bu artış, uykudan sorumlu hormon olan seratonin hormonunu da tetikler. 
 
Böylece, yemekten sonra halk arasında "ağırlık çökmesi" denilen uyku hali ortaya çıkar.
 
Yukarıda bahsedilen durumlar olmamasına rağmen yemekten sonra sıklıkla uyku ihtiyacı hissedilmesi, insülin direncini işaret ediyor olabilir. İnsülün direnci olan kişiler, yemek yemeye başladığı gibi halsizlik ve uyku hali yaşayabilir. Bu durum şeker hastalığına giden yolun ilk adımı olabilir ve vakit kaybetmeden bir doktora başvurulmalıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler