Diyarbakır Ot Yemekleri

Diyarbakır Ot Yemekleri

On kategorige düzenlenen yemek yarışmalarında doğal otlarla yapılan nefis yemek tariflerinden etli yemek, dolma, hamur işi, tatlı, çörek ve çorbalar jürinin beğenisine sunuldu. En sevilen yöresel mutfaklarımız

 
Diyarbakır Hevsel Bahçesinde ve Karacadağ'da toplanan 21 çeşit doğal otlarla yapılan 21 farklı yemek için yarışma düzenlendi. Merkez Sur ilçesindeki tarihi Zerzevan Konağında düzenlenen yemek yarışmasına 21 yarışmacı katıldı. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Diyarbakır Ot Yemekleri hakkında kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
On kategorige düzenlenen yemek yarışmalarında doğal otlarla yapılan nefis yemek tariflerinden etli yemek, dolma, hamur işi, tatlı, çörek ve çorbalar jürinin beğenisine sunuldu. 
 
En sevilen yöresel mutfaklarımızdan Diyarbakır'da ilk defa doğal otlarla yapılan yemeklerin yer aldığı yarışmaya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Yiyecek İçecek Öğretmeni Filiz Parlak, bölgede yetişen doğal otlarla hazırlanan yöresel yemekleri yaşatmak amacıyla ilk defa böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. 
 
Diyarbakır Ot Yemekleri
Hevsel Bahçesi ile Karacadağ'da toplanan 21 çeşit ot ile 41 çeşit farklı yemek hazırlandığını ifade eden Parlak, şöyle dedi: "Bölgemizde özellikle Hevsel bahçelerinde yetişen doğal otlarla yöresel yemeklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. 
 
Bu yemeklerimizle otlarımızı tanıtmak istiyoruz. İnşallah iler ki yıllarda da ot festivallerini gerçekleştireceğiz. Biz bugün 21 ot ile 41 yemek çıkardık. 41 yemek yapıldı, 21 tanesini yarışmaya aldık . Yemekleri kategoriye koyduk. 
 
Etli yemek, dolmalar, hamur işi, tatlı, çörekler, vegan yemekleri ve çorbalar bunların hepsini kategoriye koyduk yarışmayı ona göre yaptık" Düzenlenen yarışmada Tuba Pervane 'Kenger borani' yemeğiyle birinci, Nur Oğurlu 'Yumurtalı Ağbandır' yemeğiyle ikinci ve Filiz Parlak da 'Kuzu kulağı çorbası'yla üçüncü oldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler