Düğün Pastası

Düğün Pastası "Çiftleri" Yansıtmalı...

“Düğün pastalarında trendleri yakalamaktansa kendi trendlerimizi yaratıyoruz” Davetin ve kişilerin tarzına uygun pasta tasarımları tercih edilmeli. Pasta, görsel olarak mekânın..

Düğün Pastası Çiftleri Yansıtmalı....
 
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte açılan düğün sezonu, tatlı telaşları da beraberinde getiriyor. Bu telaşların başında ise düğününün akıllardan silinmeyecek detaylarından biri olan düğün pastası geliyor. Tüm ihtişamıyla dikkatleri üzerine çeken, her fotoğrafta görünen ve düğün organizasyonun bir yıldızına dönüşen pastalar, giderek daha fazla önem kazanıyor. 
 
Butik ve kişiye özel hizmet anlayışı ile kaliteden ödün vermeden, müşterilerine birçok ürün ve hizmeti birlikte sunmayı amaçlayan Ginger İstanbul birbirinden özel reçeteler geliştiriyor. Düğün pastası konusunda trendleri değil çiftleri yansıtan tasarımlar hayata geçiren Ginger İstanbul; kaliteli malzeme, kaliteli işçilik ile ortaya çıkan düğün pastaları ile davetlilerin kalplerini kazanıyor.
 
Misafirler ve düğün sahipleri için önemli bir yere sahip olan düğün pastası, çiftlerin en çok üzerinde durması gereken konuların başında geliyor.Tadı, görünümü, tarzı, davetle olan uyumu ve en önemlisi de çiftleri yansıtacak tasarımıyla düğün pastaları, davetin en çok konuşulan detaylarından biri olmayı her zaman başarıyor. Pastanın çiftlerin hikayesine eşlik eden ilham verici bir tat ve görünüme sahip olması gerektiğini vurgulayan Ginger İstanbul’un KurucusuYasemin Önal, düğün pastası seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
 
Düğün Pastası Çiftleri Yansıtmalı“Düğün pastalarında trendleri yakalamaktansa kendi trendlerimizi yaratıyoruz”
 
Söz konusu düğün pastaları olduğunda daha özgün ve kişiye özel tasarımlara imza attıklarını ifade eden Yasemin Önal; “Çiftlerin en heyecanlı günlerinde düğünlerini lezzetli ve nefis bir düğün pastası ile finalize etmek istemeleri çok değerli. Bu noktada modern Türk mutfağında düğün pastası seçerken birçok kriteri göz önüne almaları gerekiyor. Öncelikle düğün pastası düğün organizasyonunun temasına uygun olmalı. Aynı şekilde günün yıldızları olan çifti de yansıtmalı. 
 
Davetin ve kişilerin tarzına uygun pasta tasarımları tercih edilmeli. Pasta, görsel olarak mekânın tarzıyla bütünlük sağlamalı. Biz standart bir pastanın ötesine geçebilmek için öncesinde çiftile bir görüşme yapıyoruz, ardından organizasyon şirketi ile görüşme sağlıyoruz.Düğünün teması, konsepti, nasıl bir atmosferde geçeceği, resmi mi yoksa parti havasında mı olacağı, kır ya da salon düğünü şeklinde mi kurgulanacağı gibi birçok noktada bilgi sahibi oluyoruz. 
 
Bu noktada eğer çiftler alışılmışın dışında bir şeyler istiyorsa bu durum, pastanın tasarımına da yansıyor. Farklı ürünler de kullanılabiliyor. Bazı çiftler internetten çok beğenip gördükleri bir pasta dizaynı ile geldiğinde birebir yapmamaya özen gösteriyoruz. Çünkü ot asarımı onlarca kişi uygulayabilir, biz çifte özel olmasını istediğimiz için ana temayı koruyarak farklı dokunuşlar yapıyoruz. 
 
Trendlerden ziyada çiftlerin nelerden hoşlandığı, tarzını ve kişiliğini sorarak bir tasarım hikayesi oluşturuyoruz. Pasta ya da başka bir ürün fark etmeksizin dizayn dili çok belirleyici oluyor. Pastanın rengi, kullanılacak çiçeğin türü, çiçeği pastadaki akışı gibi detaylar, çiftin bize verdiği ilhamla ortaya çıkıyor”dedi.
 
“Kaliteli malzemelerden yapılmış lezzetli pastalar tabakta değil akılda kalır”
 
Görsellikten ziyade lezzetin en önemli kriter olduğunu belirten Önal; Düğünde en son pasta yenir ve en çok akılda pastanın tadı kalır.Genelde düğünlerde pastalar bir çatal alınıp bırakılır çünkü ağır ve yağ bazlı şanti kremalar tercih edilir. Ancak kaliteli çikolata, kaliteli bir tereyağı, özenli seçilmiş malzemelerle yapılan pasta tadına doyulmaz bir hal alır ve tabakta değil akıllarda kalır. 
 
Biz lezzet seçimlerimizi damakta bir şölen yaratması üzerine kurguluyoruz. Pastalarda daha çok meyve kullanmayı tercih ediyoruz. Klasik tercihlerin yanı sıra taze meyvelerin güçlü aromalarına reçetelerimizde sıklıkla yer veriyoruz. Beyaz çikolatalı ve yüzde 55 kakao oranlı siyah çikolatalı olmak üzere iki çeşit krema kullanıyoruz. Kesinlikle şanti bazlı kremaları tercih etmiyoruz. 
 
Eğer beyaz çikolata kullanıyorsak bunu orman meyveleri ile bir araya getiriyoruz. Parça çikolata ve pirinç patlaklarıyla da reçetemizi güçlendiriyoruz. Eğer bir yaz pastası yapıyorsak limonlu, yaban mersinli, beyaz çikolata kremalı pastalar öneriyoruz. Temmuz’dan eylül sonuna kadar yaptığımız şeftalili bir imza pastamız var. 
 
En çok tercih edilen pastalarımız arasında ise siyah çikolatalı orman meyvesi yer alıyor. Aynı şekilde siyah çikolata ve çilek de yoğun talep görüyor. Tuzlu karamelli krokanlı pastalarımız da mevcut. Ancak en çok tercih edilen pastalarımız genellikle taze, ferahlatıcı alt notalarıyla meyveli pastalarımız oluyor” diye belirtti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler