İncir Yaprağının Özellikleri...

İncir Yaprağının Özellikleri...

İncir Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? İncir Yaprağı Sütü Neye İyi Gelir? İncir Yaprağı Zararı Var Mı? İncir Yaprağı Hakkında Sık Sorulan Sorular Nelerdir? İncir Yaprağı Kilo Verdirir Mi? Basura İyi Gelir..

 
İncir Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir? İncir Yaprağının Özellikleri Nelerdir, Sütü Neye İyi Gelir? İncir Yaprağı Zararı Var Mı? İncir Yaprağı Hakkında Sık Sorulan Sorular Nelerdir? İncir Yaprağı Kilo Verdirir Mi? İncir Yaprağı Basura İyi Gelir Mi?
 
İncir Yaprağı Faydaları Nelerdir?
 
Kalsiyum, demir, fosfor, manganez, sodyum, potasyum, A vitamini, B1 vitamini ve B2 vitaminlerini içeren, lif bakımından yüksek, suyu ya da çayı hazırlanarak tüketildiğinde doğal antibiyotik görevi gören ve çeşitli cilt hastalıklarına, kalp rahatsızlıklarına karşı kullanılan incir yaprağının faydaları şunlardır:
 
En Şifalı Yayraklardan İncir Yaprağının Özellikleri Nelerdir, Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
 
* İncir yaprağı suyu veya çayı bağırsakları çalıştırıp, sindirim sistemini iyileştirir
* Kalp hastalıkları riskini azaltır
* Antibiyotik etkisi vardır
* Kan şekerini düzenler
* Kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcıdır
* Egzama, sedef ve vitiligo gibi cilt hastalıklarına iyi gelir
* Kemikleri güçlendirir
* Metabolizmayı harekete geçirir
* İncir Yaprağı Ne İşe Yarar?
* Kan Şekerini Düzenler
 
Anti-diyabetik özelliğe sahip olan incir yaprağı, diyabet hastalarında kan şekerinin düşürülmesinde etkili olur. Günlük besin rutinine incir yaprağını dahil etmek, şeker hastalarının daha az insülin uygulamasını sağlayabilir.
 
İncir Yaprağı Kalp Hastalıkları Riskini Azaltır
 
İncir yaprağı, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir. Kalp krizine neden olan trigliserit düzeylerini azaltır. Aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı etkili olan omega 3, 6 ve fenol kaynağı olarak görev görerek damar tıkanıklıklarını önler.
 
İncir Yaprağı Kolesterol Seviyesini Düşürür
 
İncir yaprakları içerisinde yer alan pektin, çözünür bir lif olduğundan kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Pektin aynı bağırsak hareketlerini tetikleyerek vücuttaki fazla kolesterolü temizler. Bunun yanında incir yapraklarından müshil olarak da yararlanılır.
 
İncir Yaprağı Kemikleri Güçlendirir
 
Sağlıklı kemiklerin en temel ihtiyacı olan kalsiyum, incir yapraklarında da bulunur. Osteoporz riskini önleyen potasyum da içeren incir yaprakları, kemik yoğunluğunun iyileşmesini de sağlar. Bunların yanında içerisindeki fosfor sayesinde kemiklerin incelmesini de önler.
 
İncir Yaprağı Kanserli Hücrelerin Oluşumunu Önlemede Etkilidir
 
Besin açısından zengin olan ve vitaminler içeren incir yaprağı, vücuttaki serbest radikallerle savaşır. İncir yaprağı çayı olarak tüketildiğinde kansere karşı önlem almanıza yararlı olur. Zengin lif kaynağı içerdiğinden meme, cilt ve kolon kanserine karşı etkili olmaktadır.
 
İncir Yaprağı Kırışıklıkları Önler
 
İncir yapraklarından birçok farklı şekilde yararlanılabilir. Antioksidan içeriği sayesinde çil, sivilce ve kırışıklıkları önleyerek tedavi edebilme özelliğine sahiptir. Cilt hastalıklarına karşı da etkili olan incir yaprağı, zonaya karşı da kullanılmaktadır. Batma, yanma, kaşıntı gibi cilt şikayetlerinin etkisini azaltarak rahatlama sağlar.
 
İncir Yaprağı Solunumu Yollarını Rahatlatır
 
İncir yaprakları çay olarak tüketildiğinde solunum yollarında oluşabilecek hastalıkları tedavi ederek boğazı rahatlatmaktadır. Öksürük ve ses kısıklığı gibi durumları da ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
 
İncir Yapraklarından Nasıl Faydalanılır?
 
İncir yaprağının faydalarından yararlanırken bağışıklık sistemi için doğru ve kontrollü kullanımı oldukça önemlidir. Diyabet, sedef hastalığı, zona ve kabızlığa karşı kullanılan incir yapraklarından şu şekilde yararlanabilirsiniz:
 
İncir yaprağını çay olarak tüketilmenin yanında soğutulan çayı diz kapaklarınıza sürerek ağrıyı alabilirsiniz.
Bir cezve içerisinde taze incir yapraklarını su ile beraber kaynatın ve soğumasını bekledikten sonra tahriş olan bölgeye sürerek cilt sorunlarını engelleyebilirsiniz.
 
Gün içerisinde ufak bir parça taze incir yaprağını çiğneyerek ağız kokunuzu engelleyebilirsiniz.
 
İncir yaprağından sütünü, mantar ve sivilce olan bölgeye sürerek geçmesini sağlayabilirsiniz.
 
İncir Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir?
 
İncir yaprağı çayı hazırlanırken, 1 litre kaynayan suyun içerisinde 3 tane taze incir yaprağı ve 1 yemek kaşığı kurutulmuş olarak incir yaprağı eklenir. 10 dakika kaynattıktan sonra süzülerek içilebilir. Bitki çayı olarak oldukça fayda sağlayan incir yaprağı çayını günde 2 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz.
 
İncir Yaprağı Sütü Neye İyi Gelir?
 
İncir yaprağı sütü, henüz olgunlaşmamış incir yaprağından akan beyaz sıvı olarak bilinir. İncirin sapından gelen bu sıvıyı kullanırken dikkatli olmak gerekir. İncir yaprağı sütü tüketildiği zamanlarda ağız içerisinde yanma hissi oluşabilir. Bunun yanında sağlık için birçok faydası bulunur. İncir yaprağı sütü, güneş lekelerine ya da cilt lekesi yanığı olanlara, sivilce izlerine, topuk çatlaklarına, kulak içi mikroplara, siğil ve et benlerine iyi gelir.
 
İncir Yaprağı Zararı Var Mı?
 
İncir yaprağının sağlık açısından bir zararı olmadığı bilinmektedir. Bunun yanında diyabet hastalarının  ve insülin kullananların incir yaprağı tüketmeden önce mutlaka uzman doktora danışmaları gerekir. Her bitki çayında olduğu gibi aşırı tüketimden kaçınılması önerilir.
 
İncir Yaprağı Hakkında Sık Sorulan Sorular
 
İncir Yaprağı Kilo Verdirir Mi?
 
İncir yaprağının çayını ya da suyunu tüketerek her besinde olduğu gibi diyetinize katkı sağlayabilirsiniz. Düzenli ve dozunda tüketildiğinde zayıflamanıza yardım ederek kilo vermenizi destekler.
 
İncir Yaprağı Basura İyi Gelir Mi?
 
İncir yaprağı, basur (hemoroid) problemine karşı bitkisel ilaç görevi görür. İncir yaprakları kaynar suda faydalı mineralleri açığa çıkarır. Bu durum ise basura iyi geldiği bilinmektedir.
 
Kaynak: memorial


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler