Şef Sidar Budak ve Etin En İyisi Beeves Steakhouse

Şef Sidar Budak ve Etin En İyisi Beeves Steakhouse

Türkiye’nin en iyi etlerini üretiyorum ve bunu en iyi şekilde pişiriyoruz. Fakat benim için önemli olan, diğer ürünlerimin de bir şefin elinden çıkıyor olduğu 'nu belli etmek. Bunu da...

 
Beeves Steakhouse ve Etin En İyisi markalarının kurucusu: Şef Sidar Budak
 
Çocukluğumdan beri aile mesleğimiz olan hayvancılıkla ile ilgilenen şef, üniversiteyi bitirdikten sonra özellikle hayvancılık konusunda kendini geliştirmek ve angus cinsi hayvanların nasıl yetiştirildiğini öğrenmek için Arjantin’de iki farklı dönemde angus yetiştirilen çiftliklerde gönüllü olarak çalıştı. 
 
Daha sonra Miami’de yaşadığım dönemde aşçılık eğitimimi tamamladım. 1 yıla yakın steakhouse’larda çalışarak steak pişirme teknikleri açısından kendini geliştirdi.
 
2009 yılında satın aldığı 200 baş angus cinsi hayvanıyla Türkiye’ye dönüş yaptı. 2010 yılında Beeves markasını kurup ilk steakhouse şubesini açtı. Şu anda Türkiye, Arabistan, Riyad’da şubeleri bulunuyor. 2023 yılı içerisinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te burger ve steakhouse’ları açılıyor. 
 
Avrupa’da, Belçika’nın Brüksel şehrinde şube açılışı olacak. Eylül ayında ise Manisa’da Beeves markası altında yeni burger dükkânı açılacak. Aynı zamanda sadece restoran hizmeti vermiyor. Online siteleri 5 yıldır Türkiye’nin en üstün kalitedekı katkısız, sağlıklı etlerini satan bir kasap. 
 
Şef Sidar Budak ve Etin En İyisi Beeves Steakhouse
Diğer otel ve restoran zincirleri için de et üreten bir şirket. Tüm etleri kendi çiftliklerinde üretip Ataşehir’deki merkez üretim hanesinde işlemekte. Aylık ortalama 100-120 ton arası üretim yapmakta.
 
Ataşehir sevilen bir lokasyon
 
Ataşehir’de bulunan steakhouse 2019 yılında pandemi öncesi açıldı. 3000 metrekare alana sahip bir şube. Hem üretimin hem restoranın hem de ofislerin bulunduğu büyük bir kompleks aslında. Normal alışılagelmiş steakhouse tarzındansa daha çok bir restoran konsept çeşitlerinden şef steakhouse’u. 
 
Çok rastlanan ahşap tabaklarda et servis edilen değil, etin yanındaki garnitürü ile, tabağın süslenmesi, sunulması ve tabii ki dekoratif sosları ile en iyi orijnal steak çeşitleri’nin en üst seviyede sunulduğu bir restoran. Ataşehir’de birçok şirketin bulunması hem öğlen servislerinde hem akşam servislerinde yoğun bir şekilde hizmet verilmesine olanak sağlıyor.
 
 Etin En İyisi şirket açısından oldukça önemli ve geleceği çok parlak olan bir marka.
 
‘Pandemi öncesi kurduğumuz, pandemi ile birlikte oldukça büyüyen ve hızla gelişen bir marka. Özellikle eşim Derya Budak çok fazla emek harcayarak Etin En İyisi’ni buralara kadar getirdi. 
 
Felsefesi tamamıyla onun eseri. 
 
Ne yediği önemli olan, dönemsel gıdalar ile beslediğimiz hayvanlarımızdan antibiyotiksiz ve sağlıklı şekilde yetiştirdiğimiz etlerimizden katkısız, doğal ve geleneksel yöntemler kullanarak ürünler üretmekteyiz. Özellikle nitrit, nitrat ve E kodlu hiçbir katkı malzemesinin bulunmadığı temiz içerikli besin kaynağını bir tık ile kapınızda bulabileceğiniz bir marka.’
 
Şef Sidar Budak ve Etin En İyisi Beeves Steakhouse
Kurumsal olarak en önemli duruşumuz ve yerimiz, müşterilerimizin gerçekten ne yediğini önemsemek
 
‘Restoranımda, Restoran Menüsünün Önemini vurgulayan bir şef restoranı olduğumuzu yansıtan ürünleri görmeniz çok kolay. Evet, Türkiye’nin en iyi etlerini üretiyorum ve bunu en iyi şekilde pişiriyoruz. Fakat benim için önemli olan, diğer ürünlerimin de bir şefin elinden çıkıyor olduğunu belli etmek. Bunu da en iyi şekilde gelen misafirlerimize sunmaya çalışıyoruz. 
 
Her 6 ayda bir yeni menü yaparak geçişler yaratmaya, özellikle daimî misafirlerimizi şaşırtıp onları daha çok mutlu etmeye çalışıyoruz.’
 
Hep birlikte yaşadığımız ve ülkece seferber olduğumuz deprem felaketi sonrası yardımlarımızın sürdürülebilir olabilmesi açısından afet bölgesi tedarikçileri ile yoğun ve yakın temasa geçerek oradan elde ettiğim Geleceğin Menü Trendlerinden yöresel ürünleri de menüme ekledim. Orada zor durumda olan tedarikçilere bir nebze de olsa yardımcı olmak ve yardımların sürdürülebilirliğine fayda sağlamaya çalışıyorum. 
 
Özellikle Hatay bölgesi ve Kahramanmaraş’tan birçok tedarikçi ile çalışıyor ve giderek bu çalışmamızı büyütüyoruz.
 
Gelecek projelerimiz içerisinde önceliğimiz en kuvvetli olduğumuz yanımız olan üretim gücümüze güç katmak. Bu minvalde Gebze’de bulunan çiftliğimizin kapasitesini 1000 başa çıkardık. Gastronomi, ülkemizde her geçen yıl büyüyen, iyi bir ivme ile gelişen bir sektör oldu. Bunda özellikle üniversitelerde gastronomi bölümlerinin artması, mesleğimize ilgi duyan gençlerin eğitimli olarak sektöre katılmaları bana heyecan ve sevinç veriyor.
 
Kaynak: foodinlife


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler