Dayanışma Mutfağı'na 4 Günde 50 Bin Ziyaretçi

Dayanışma Mutfağı'na 4 Günde 50 Bin Ziyaretçi

Bir “dayanışma mutfağı” özelliği de taşıyan organizasyonda, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen, Türkiye gastronomisinin en önemli şehirlerinin de içerisinde bu..

 
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara Valiliği, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Ankara gastronomi etkinlikleri Başkent Millet Bahçesinde gerçekleşti.
 
Ankara, 4 gün boyunca coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri eşliğinde, eşsiz gastronomi serüvenini ziyaretçilerle paylaştı. 
 
Türk Mutfağı Haftası kapsamında Başkent’in tüm ilçelerinin kendilerine özgü tatlarla katılım gösterdiği organizasyonda Ankara’nın zengin ve köklü gastronomi kültürü sergilenirken, kurulan organik pazarda yerel üreticilerin doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş ürünleri satışa sunuldu.
 
Ünlü konukların gastronomi söyleşileriyle, belediyelerin yemek yarışmalarıyla renk kattığı program, Türkiye’nin dört bir yanından gelen TAFED’e bağlı derneklerin alanda kurdukları 12 ayrı mutfakta gerçekleştirilen gastro şovlar ve hazırlanan yöresel lezzetlerle ziyaretçilere benzersiz bir gastronomi şöleni yaşattı. 
 
Ayrıca Uluslararası Down Sendromu Federasyonu (UDF) iş birliğiyle etkinliğin en özel konukları olan “Down Şefler” de mutfağa girerek tüm maharetlerini sergiledi.
 
Bir “dayanışma mutfağı” özelliği de taşıyan organizasyonda, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen, Türkiye gastronomisinin en önemli şehirlerinin de içerisinde bulunduğu 10 kentin desteklenmesi adına çeşitli etkinlikler düzenlendi. Organizasyon alanının bir bölümü depremden etkilenen illerin mutfaklarına ayrıldı.
 
100 Tafed Aşçısı 100 Yerel Ürünle “100.Yıl Aşı”Nı Hazırladı
 
Ankara’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük gastronomi organizasyonu olma özelliği taşıyan etkinlikte, TAFED’in maharetli şefleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne ithafen 100.Yıl Aşı’nı hazırladı. Ankara’nın 100 çeşit yerel ve coğrafi işaretli ürününün kullanıldığı yemek, 5 tonluk dev kazanda 16 saat pişirildikten sonra servis edildi. Yaklaşık 20 bin kişiye ikram edilmesi hedeflenen 100.Yıl Aşı’nın bir kısmı ücretsiz olarak halka dağıtılırken bir kısmı da Kızılay’a ulaştırıldı.
 
4 Günde 50 Bin Ziyaretçi
 
Etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulunan aşçılık kurumlarından TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz “Ankara’da Türk Mutfağı Haftası’nı ilçe belediyelerimizin de katılımıyla oldukça geniş çapta bir etkinlikle kutladık. 
 
Havanın yağışlı olmasına rağmen 4 günde 50 bin ziyaretçi ağırladık. Bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle Türkiye’nin dört bir yanında gelen derneklerimize ve aşçılarımıza değerli katkıları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler