Helal Gıda Sertifika Anlaşması

Helal Gıda Sertifika Anlaşması

Anlaşma Suudi Gıda ve İlaç İdaresi yöneticisi Hişam bin Saad El Cezai ve Malezya İslami Kalkınma Bakanlığı genel müdürü Hekime Yusuf tarafından imzalandı. Anlaşma helal sertifika düzenlemeleri..

 
Suudi Arabistan Ve Malezya Arasında Helal Gıda Sertifika Anlaşması Yapıldı...
 
Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumu ile Malezya İslami Kalkınma Bakanlığı iki ülke helal sertifikalarını tanımak için anlaşma imzaladı.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak gastronomi haberlerinde kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Arabi News'in haberine göre Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumu ve Malezya İslami Kalkınma Bakanlığı, iki ülkede üretilen ürünlerin helal sertifikasının karşılıklı olarak tanınması için iş birliği anlaşması imzaladı. 
 
Anlaşma Suudi Gıda ve İlaç İdaresi yöneticisi Hişam bin Saad El Cezai ve Malezya İslami Kalkınma Bakanlığı genel müdürü Hekime Yusuf tarafından imzalandı. Anlaşma Helal Gıda Sertifika düzenlemeleri ve eğitim, araştırma, laboratuvar analizleri alanlarında da bilgi alışverişi konularında işbirliği alanlarını da içeriyor.
 
El Cezai dünya çapındaki Müslümanlar için Helal Gıda ürünlerin güvenilirliğini artırmak için tek bir düzenleyici çerçeve oluşturmanın önemine dikkat çekerek geçen yıl Ekim ayında Suudi Arabistan ile Fas arasında bu alanda bir işbirliği anlaşmasının da imzalandığını hatırlattı.
 
El Cezai'ye göre Suudi Arabistan Helal Merkezi, entegre bir uluslararası Helal belgelendirme sistemini oluşturmak için birkaç yıldır çalışıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler