Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni Oluşturmalı

Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni Oluşturmalı

Yaz aylarında gerçekleştirilen bahçe davetlerinin ev içerisinde veya iç mekândaki davetlere göre çok daha detaylı bir içeriğe sahip olduğunu belirten Yasemin Önal; “Her bahçe birbirinden..

 
Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, bahçe davetlerinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve son trendleri anlattı...
 
Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni Oluşturmalı
 
Açık havada bahçe daveti organize etmek oldukça dikkat isteyen bir süreç. Üstelik her şeyin yolunda gitmesi adına bu sürecin planlı ve programlı bir şekilde kurgulanması, her senaryonun en ince ayrıntısına kadar detaylandırılması gerekiyor. Hem çifti hem de davetlileri tatmin edecek bir bahçe davetinin yaratıcı ve kişisel olması gerektiğine dikkat çeken Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, benzersiz bir atmosfer yaratarak unutulmaz bir güne imza atılabileceğini ifade etti. 
 
Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni OluşturmalıYaz aylarının olmazsa olmazları arasında gelen bahçe davetleri, keyifle geçirilecek özel bir gün için oldukça ideal olsa da bazı standartları da beraberinde getiriyor. Bahçenin büyüklüğünden sahip olduğu toprak özelliklerine, seçilecek ikramlıklardan görsel ögelerin uyumuna kadar her detay, titizlikle hazırlanarak bu özel günü daha da değerli kılmalı. Bu noktada bahçe davetlerinde çiftlerin yaratmak istedikleri atmosfere uygun planlama olmasının şart olduğunu belirten Ginger İstanbul’un Kurucusu Yasemin Önal, her bahçenin kendine özgü olduğunu vurgulayarak dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.
 
Her bahçeye detaylı planlamalar yapılmalı
 
Yaz aylarında gerçekleştirilen bahçe davetlerinin ev içerisinde veya iç mekândaki davetlere göre çok daha detaylı bir içeriğe sahip olduğunu belirten Yasemin Önal; “Her bahçe birbirinden çok farklı büyüklüklerde, farklı şekillerde olabildiği için tamamen bu detaylara göre çalışmalarımızı ve planlamamızı yapıyoruz. Davet düzenlediğimiz bazı bahçeler katmanlı, bazıları engebeli, bazıları bol ağaçlı olabiliyor. Biz her bahçe davetini, sıfırdan bir yaklaşımla projelendiriyoruz. 
 
Kimi bahçelerde zemin engebeli veya mobilya yerleştirmeye uygun olmayan yumuşak bir zemine sahip olduğu için halı kaplı podyum ile zemini kaplayarak düzleştirme işlemi yapıyoruz. Kimi zaman bahçelerin çok büyük bir kısmını havuz kapladığı için havuzun üzerini kapama podyumuyla kapatıp, davete misafirleri ağırlamak için alan kazandırıyoruz. Tüm bu detaylı planlamaya karar verebilmek için ilk etapta alanın bir videosunu görmeyi tercih ediyoruz, ardından organizasyon konfirme olduktan sonra mutlaka mekân keşfi yapıyoruz. 
 
Bahçe davetinin birçok önemli unsuru var, örneğin uygun oturma grubu düzeneği, masa düzeneği seçmek veya alanı doğru kullanmak çok önemli. Bize göre bir bahçe davetinde arzu ettiğimiz ambiyansı bize verebilecek en önemli unsur ışık. Bu noktada Ginger İstanbul olarak gerçek mum ışığı ve ortama benzersiz bir atmosfer kazandıracak aydınlatmalar kullanıyoruz” dedi.
 
Bahçe davetlerinde menüden aksesuarlara kadar her detay bütünlük yakalamalı
 
Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni Oluşturmalı
Her çifte, her bahçeye, her alana özel yaklaşmayı tercih ettiklerinin altını çizen Yasemin Önal; “Her davet, kendine özeldir ve farklı bir hikayesi vardır. Bu noktada kişiselleşmeye çok önem veriyoruz. Ev içi davetlerde de bahçe davetlerinde de en önem verdiğimiz unsur ise her şeyin birbiriyle uyum içinde olması. Renklerin uyumu, aksesuarların uyumu, menünün uyumu ve tüm bunların çiftimizi doğru yansıtması çok önemli.  
 
İstisnasız her davette önemsediğimiz bir konu ki var ki, bahçe davetlerinde daha büyük önem kazanıyor. O da hiç kuşkusuz fotoğraf çekimi. Biz her ne kadar menünüz, ikramlarımız, dekorumuz, yarattığımız ambiyansla davete imzamızı atmak istesek de bunu ölümsüzleştirmek ancak o geceden kalan mükemmel fotoğraflar ile mümkün olabilir. Bu nedenle bahçe davetlerinde çiftlerimizin fotoğraf çekimi için doğru ekiple çalışmasını öneriyoruz” diye belirtti. 
 
Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni OluşturmalıBahçe davetlerinde ev, pasta ve konsept uyumu dikkat çekiyor
 
Açık havanın büyüsünü yakalamak için uyumda ev, pasta ve konseptin çok belirleyici olduğunu dile getiren Önal, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu üçlünün uyumunu belirleyebilmek için öncelikle çiçek tonlarımıza karar vermek gerekiyor. Ardından bu renklerle bir örnek olacak şekilde pastanın çiçeklendirmesi yapılıyor; ikram tepsilerindeki mini buketler, nişan tepsisi veya bir nikah ise nikah kürsüsünün çiçek aranjmanları hazırlanıyor. 
 
Zaman zaman tedarik ettiğimiz bahçe mobilyalarımızı konsepte uygun renklere boyattığımız gibi sıfırdan o davete uygun olan yeni mobilya/dekor pano vb. ekipman ürettirdiğimiz de oluyor. Bu noktada ikramlıklarımız da bu uyumun bir parçası olarak kompozisyondaki yerini alıyor. Biz genellikle bahçe davetlerinde fingerfood yani kokteyl usulü servis şeklini ön plana çıkarmayı tercih ediyoruz. Menü içerikleri de servis şekline göre değişiklik gösterebiliyor. 
 
Fingerfood serviste ev davetleri & bahçe davetlerindeki menülerimiz birbirinden çok farklı olmasa bile, bahçede davetler kimi zaman parti havasında geçebileceği için menüye mini shot çorbalar ve mini sucuk ekmekler gibi after party ikramları eklenebiliyor.” 
 
Tüm sürprizlere hazırlıklı olunmalı
 
Söz konusu açık hava davetleri olduğunda hava muhalefeti dahil tüm sürprizlere hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Yasemin Önal, “Örneğin havanın yağışlı olması durumunda şeffaf çadır opsiyonunu, B planı olarak mutlaka aileye sunuyoruz. Elektriklerin kesilebilme ihtimali veya evin trafosunun tüm aydınlatma ve müzik sisteminin yükünü kaldıramama olasılığına karşı mobil jeneratörü bahçe davetlerimizde hazır bulunduruyoruz. Böylece tüm olası riskleri minimize ederek o özel güne gölge düşmesine izin vermemeye gayret ediyoruz” diyerek açıklamalarını tamamladı. 
 
Karmen Limited Hakkında
 
Dünyanın en prestijli aşçılık okullarından Le Cordon Bleu İstanbul’un Grand Diplome (Aşçılık ve Pastacılık Çift Diploma) mezunu olan Yasemin Önal tarafından 2015 yılının Ekim ayında özel bir catering markası olarak kurulan Ginger İstanbul, butik ve kişiye özel hizmet anlayışı ile kaliteden ödün vermeden, bireysel müşterilere birçok ürün ve hizmeti birlikte sunuyor. 
 
Bahçe Davetlerinde Her Ayrıntı Bir Armoni Oluşturmalı
Karmen Limited çatısı altında yer alan Ginger İstanbul’un kurumsal ayağı olan Ginger Kurumsal markası, kurumsal firmalara aynı standartlarda catering hizmeti veriyor. Yine aynı çatı altında yer alan Guidanc'y ise hem yurt içi hem de yurt dışına yönelik A’den Z’ye premium etkinlik organizasyonları gerçekleştiriyor ve danışmanlık yapıyor. Çocukluğundan bugüne gelen mutfak aşkını profesyonelliğe dönüştüren Yasemin Önal, tüm markalarının projelerinde tasarım sürecinin başında yer alıyor ve kişisel dokunuşlarını deneyimli ekibinin yetenekleriyle birleştirerek benzersizliğe imza atıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler