“Balinanın Bilgisi” Nedir?

“Balinanın Bilgisi” Nedir?

“Balinanın Bilgisi” filmi, sosyal sorumluluk projesinin en önemli çıktılarındandır. Projenin amacı AB fonlarından yararlanarak ve filmi bir araç olarak kullanarak Avrupa çapında cinsiyet eşitsizliği üzerine farkın..

 
“Balinanın Bilgisi” projesi Londra’da çeşitli mekanlarda tanıtıldı...
 
İstanbul’da Aralık 2022 tarihinde tanıtılan “Balinanın Bilgisi” sosyal sorumluluk projesi bu kez Londra’da da çeşitli mekanlarda tanıtıldı.
 
Türkiye ve Hollanda’dan tanıtımların organizesine katkı koymak için Londra’ya gelen proje ekibi, proje mimarı İngiltere Kadın Platformu Yönetimi ve destekleyicileri ile birlikte projeyi İngiltere ve Galler Barosu, Middlesex Üniversitesi ve Lordlar Kamarasında başarılı bir şekilde tanıttılar.
 
Genç yönetmen Önder Şengül’ün yönetmenliğini üstlendiği Balinanın Bilgisifilmi, sosyal sorumluluk projesinin en önemli çıktılarındandır. Projenin amacı AB fonlarından yararlanarak ve filmi bir araç olarak kullanarak Avrupa çapında cinsiyet eşitsizliği üzerine farkındalık yaratmaktır.
 
İngiltere Ve Galler Barosu Toplantısı
 
13 Haziran tarihinde proje ekibi İngiltere ve Galler Barosunu ziyaret etti.  İngiltere Kadın Platformunun en eski üyelerinden avukat Aynur Gökyıldız, “Balinanın Bilgisi” proje ekibine hukukun kalbi Chancery Lane bölgesinde bulunan Baroda ev sahipliği yaptı. Onlara Britanya’da kadınların hukuk alanında geçmişte ve hala karşılaştıkları ayırımcılık üzerine bilgi verdi. İlerideki aşamada hukukçuların projeye nasıl katkı sağlayabileceği konusu da toplantıda tartışılan konular arasında idi.
 
Middlesex Üniversitesi Etkinliği
 
İngiltere Kadın Platformu ve Middlesex Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği toplantı Hendon bölgesinde bulunan Üniversite kampusunda yeraldı. Toplumun yakından tanıdığı eski Enfield Belediyesi Meclis Üyesi Ayfer Orhanın yönettiği toplantı İngiltere Kadın Plarformu Başkanı Nilgün Yıldırım’ın açılış konuşması ile başladı. Yıldırım, İKP ve sosyal sorumluluk projesinin nasıl başladığını anlattı. 
 
“Balinanın Bilgisi” Nedir?
Ardından Cinsiyet, Göç ve Vatandaşlık alanında uzman Profesör Eleonore Kofman ve Üniversitenin Medya Bölümü Başkanı Dr. Helen Bendon üniversitelerinin cinsiyet eşitsizliği üzerindeki çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Dr. Bendon özellikle gençlerin katılımıyla Barnet Belediyesi ve Middlesex Üniversitesi ortak projesi olan “Sesimi Duy - Hear My Voice” hakkında bilgi Verdi. Profesör Kofman ise üniversitenin Türkiye üniversiteleri ile cinsiyet eşitsizliği alanındaki çalışmalarına değindi. 
 
Toplum kuruluşları temsilcileri, London Schol of Economics (LSE) temsilcisi, filmcilerin katıldığı toplantıda ayrıca Balinanın Bilgisi Projesi Hollanda temsilcisi Dr Özlem Eylem ve Projenin Türkiye temsilcisi Didem Tolunay, çalışmaları hakkında sunumlar yaptılar. Etkinliğin son bölümünde ise filmin aktörlerinden Cihanfer Özgür film hakkında açıklama yaparak filmden kısa bölümler gösterdi ve toplantıya katılamayan Yönetmen Önder Şengül ve Uygulayıcı Yapımcı Ayça Bozkurt Atioğlu’nun mesajlarını ekrana yansıttı.
 
Lordlar Kamarası Etkinliği
 
Son proje tanıtımı etkinliği Barones Meral Hüseyin Ece’nin ev sahipliğinde Lordlar Kamarasında yer aldı. Barones cinsiyet eşitsizliğine karşı savaş verme amaçlı projenin ne kadar önemli olduğuna değindi ve İngiltere Kadın Platformunu bu projede liderlik yaptıkları için kutladı. Ayrıca Platformun geçmiş ve şimdiki çalışmalarına katkı koymaktan ne kadar mutlu olduğunu belirtti ve toplantıyı yönetmesi için sözü Ertanç Hidayettin’e devretti.
 
Hidayettin, 2018 yılında aynı salonda, yine Barones Hüseyin Ece’nin ev sahipliğinde aynı konuların tartışıldığını belirterek Balinanın Bilgisi Projesi’nden umutlu olduğunu belirtti. Hidayettin, kadın eşitsizliği ile savaşmanın sadece kadınların değil, erkeklerin de birincil rolü olması gerektiğini vurguladı. Sırasıyla söz alan konuşmacılar Nilgün Yıldırım, Dr. Özlem Eylem, Dr. Aynil Yenel kendi çalışmaları ve projedeki katkıları üzerine konuştuktan sonra son bölümde Cihanfer Özgür üniversite etkinliğinde olduğu gibi konuşmasından sonra filmden parçalar gösterdi.
 
“Balinanın Bilgisi” Nedir?
Lordlar Kamarasındaki etkinliğe sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları, medya mensupları, filmciler ve diğer konuklar katıldı.
 
Filme yoğun ilgi gösterilen etkinlikte filmin katkısıyla yürütülecek sosyal sorumluluk projesinde özellikle toplum kuruluşlarının büyük rolü olacağı vurgulandı ve ileride gerek Londra’da, gerekse Türkiye ve değişik Avrupa ülkelerinde projenin geliştirilmesi çalışmalarının yapılacağı vurgulandı. Bir sonraki etkinliğin 28 Kasım 2023 tarihinde İzmir’de yapılacağı açıklandı.
 
Proje Sponsorlarına Teşekkür Plaketleri Verildi
 
Londra’nın tanınmış iş insanları Kilkya Restaurantı sahibi Ali Erel Balıkel ve Antepliler restorantları sahibi Ahmet Üstünsürmeli’ye desteklerinden dolayı plaketler ve Türkiye’den katılan proje görevlilerinden hediyeler verilerek onlara teşekkür edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler