Şef Serhat Doğramacı ve

Şef Serhat Doğramacı ve "Mezra Restoran"

"Mezra'nın restoran menüsü 'ndeki tüm ürünler Mezra'nın kendi bahçesinde yetiştirmek 'teyiz veya yakın çevredeki lokal üreticilerden tedarik etmekteyiz böylelikle karbon ayakizi...

 
Şef Serhat Doğramacı'nın gastronomide yeni adresi 'Mezra' Yalıkavak oldu...
 
Bodrum Yalıkavak' ta açılışa gün sayan Mezra Restoran'ın menülerine Şef Serhat Doğramacı imza atacak. Ürünlerin kendi bahçesinden ve lokal üreticilerden tedarik edildiği restoranda fine dining ve geleneksel Türk yemekleri misafirlerle buluşacak.
 
Başkent Holding bünyesinde gastronomi sektöründe hizmet veren ve birbirinden ünlü global markalara imza atan Başkent Grup Restaurant İşletmeleri A.Ş., Bodrum Yalıkavak'ta yedi dönüm arazi üzerinde kurduğu Mezra' Yalıkavak markasının menüleri 2020 Masterchef şampiyonu Serhat Doğramacı imzasını taşıyor.
 
Mezra Yalıkavak doğal ve sürdürebilir yaşamı destekleyen, iç içe geçmiş doğal-luxury konseptlerden oluşuyor. 
 
Farklı restoran konseptiyle yepyeni bir devir açan Mezra Yalıkavak, doğal yaşamı koruyarak, misafirlerine sunduğu ürünleri tamamen doğal olarak kendi bahçesinde üretip, en taze en doğal şekilde menüsünde yer vererek, sürdürülebilir bir proje olma özelliği ile Türkiye'de ve hatta dünyada böylesine bir sunum ile adından söz ettirecek.
 
Serhat Doğramacı "Bu Sezon Önceliğim Bu Proje Olduğu İçin İş Ve Televizyon Tekliflerini Geri Çevirmek Zorunda Kaldım"
 
Mezra'nın head chefi Masterchef 2020 şampiyonu olarak tanınan başarılı şeflerden Serhat Doğramacı;
 
"Mezra'nın restoran menüsündeki tüm ürünler Mezra'nın kendi bahçesinde yetiştirmekteyiz veya yakın çevredeki lokal üreticilerden tedarik etmekteyiz böylelikle karbon ayakizimizi en minumum seviyede tutuyoruz" dedi. 
 
En başarılı mutfak şefi ve yenilikçi pişirme tekniklerini kullanan Serhat Doğramacı, "Bu sezon tek önceliğim bu proje olduğu için tüm iş ve televizyon tekliflerini geri çevirmek zorunda kaldım. Ne yazık ki; tekliflere olumlu dönemiyorum" itirafından da bulunarak Mezra'nın özelliklerini anlatmaya şöyle devam etti:
 
"Güne başlangıçta Mezra'nın bahçesinde bulunan özel cins tavuklardan elde ettiğimiz yumurtaları topluyoruz. 
 
Şef Serhat Doğramacı ve "Mezra Restoran"
Bol süt veren keçilerin doğal sütü ile kaymak, yoğurt, peynir yapıyoruz. Bahçenin içinde birçok bitkinin yetiştiği bir sera ve tarla bulunmakta. Dalından toplanan meyveler ve mis gibi kokan sebzeler ile sağlıklı, doğal, uzun soluklu kahvaltı servisiyle güne başlıyor.  
 
Akşam yemeğinde ise yüzyıllardır Anadolu topraklarında yapılmış keşkek gibi, büryan gibi yöresel lezzetleri modern sunumları ile misafirlerimize servis ediyoruz. 
 
7 dönümlük bahçe içerisinde kahvaltı, akşam yemeği ve bar eğlence mekanını ayrı alanlarda sunuyoruz. Bahçenin alt kısmında yeralan Fine Dining restoranı ile her akşam beyaz örtülü masalarda geleneksel Türk yemeklerini lezzet severlerle buluşturuyoruz. 
 
Mezra Yalıkavak, doğal yaşamı ve doğal beslenmeyi önde tutan, doğal kaynakların tüketimini en aza indiren, sürdürülebilirlik olmazsa olmazı olan, doğal-luxury konseptini birarada yaşatmayı başaran, uluslararası alanda Türkiye'nin gurur duyduğu bir proje."
 
Başkent Holding projesi Mezra sezon boyunca cemiyet, sanat ve iş sanat dünyasının önde geken isimlerine yeni bir adres oldu. Bodrum'un yıldızlı lacivert gökyüzünde, müzik direktörlüğünü ünlü Dj Doğuş Çabakçor'un yaptığı ve ünlü dj'lerin konuk olarak sıklıkla sahne alacağı Mezra'da eğlence ve lezzet bir arada olacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler