Kurban Etinden Sucuk Tarifi

Kurban Etinden Sucuk Tarifi "Püf Noktası" Nelerdir?

Evde sucuk nasıl yapılır? Kurban Etinden evde Sucuk Yapmanın püf noktaları nelerdir? Kurban Etinden Sucuk nasıl yapılır? Evde yapılan sucuğun içerisine hangi baharatlar konur?

 
Evde sucuk nasıl yapılır? Kurban Etinden evde Sucuk Yapmanın püf noktası nelerdir? Kurban Etinden Sucuk nasıl yapılır? Evde yapılan sucuğun içerisine hangi baharatlar konur?
 
Evde Kurban Etinden Sucuk Yapmanın Püf Noktası Nelerdir?
 
Hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi sucuk, özellikle Kurban Bayramı sonrası evlerde yapılıyor. Siz de temiz ve kolay bir şekilde, gönül rahatlığıyla evde sucuk yapabilirsiniz. İşin sırrı ne mi? Ustasından öğrenelim…
 
Ev yapımı sucuk, Kurban Bayram’ında etleri değerlendirmenin en güzel yollarından biri. İster yumurtayla, isterseniz yağına ekmek bana bana… Her türlüsü sofraları şenlendiriyor. Kurban Bayramı sonrası kasaplarda satılan sucuğu evde yapabilir, içinde koruyucu madde olmadığı için güvenle tüketebilirsiniz. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık; İşte evde sucuk yapmanın püf noktaları…
 
Kayserili sucuk ustaları, kurban etinden evlerinde sucuk yapmak isteyen kişilere eti dinlendirmeleri uyarısında bulundu. Sucuk ustası Mustafa Güç, sucuk yapımında etin, baharat oranının ve muhafaza koşullarının önemli olduğunu söyledi, dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.
 
Kurban Etinden Sucuk Yaparken "ETİ DİNLENDİRMEK ŞART"
 
Sucuk yapmadan önce etin buzdolabında mutlaka dinlendirilmesi gerektiğini belirten Güç, şu uyarıları yaptı:
 
-Dinlendirdikten sonra kıymayı çektireceğiz. Yağı az ise takviye yapılmalı. Daha sonra baharatla buluşturulur. Yoğurma işlemi ise havalar sıcak olduğu için fazla su katmadan yapılmalı. 
 
-Daha sonra baharat ete işlesin diye bir gün daha dinlendirilir. Sonra alt üst yapıp harmanlayarak bir gün daha buzlukta bekletmemiz lazım.
 
Kurban Etinden Sucuk Yaparken "YAĞ ORANI EN FAZLA YÜZDE 40 OLMALI"
 
Sucuk ustası Mustafa Güç, et tercihiyle ilgili de konuştu: 
 
-Kesilen hayvan dana ise kaburgadan, kuzu ise kuzunun boşluğundan alınan et olmalı. Lezzetli olması açısından yağ oranı en fazla yüzde 40 en az yüzde 20 olmalıdır. Daha aşağısı sucuğu kuru bırakır, lezzeti olmaz. Bizim yaptığımız ürünlerde pişirme esnasında yağ kullanılmaz. Sucuğun kendi yağının dışarı çıkması lazım ki daha lezzetli olsun. 
 
-Vatandaşlarımıza 10 Kilogramlık Sucuk İçi Hazırlamaları Durumunda:
 
* 10 Kilogram Kıyma
* 700 Gram Acı Tatlı Kırmızı Biber, 
* 100 Gram Kimyon, 
* 150 Gram Karışık Baharat, 
* 220 Gram Tuz, 
* 10 Gram Yenibahar, 
* İkişer Gram Tarçın Ve Karanfil, 
* 1 Kilogram Sarımsak 
 
--kullanmalarını tavsiye ederim.
 
Kurban Etinden Sucuk Yaparken "BAĞIRSAĞI İYİ ISLATMAK LAZIM"
 
Sucuk ustalarından Ahmet Beğendik de vatandaşların acele etmeden eti buzdolabında beklettikten sonra sucuk yapma işlemine başlamaları gerektiğini dile getirdi.
 
Bu dönemde en büyük riskin sıcak havadan dolayı ekşime olduğunu anlatan Beğendik, "Vatandaşların hazırladıkları içi dolduracakları bağırsağı iyi ıslatmaları lazım. Bağırsağı kokmaması için suda iki üç kere yıkamalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler