Göbeklitepe’de

Göbeklitepe’de "Buğday" Yemekleri Şenliği

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye 'since Göbeklitepe Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlikte buğdaydan yapılan yöresel mutfaklardan yöresel yemekler sergilendi, sıra..

 
Göbeklitepe’de buğdaydan yapılan 100 çeşit yemeğin sunumu yapıldı...
 
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan, 12 bin yıllık geçmişiyle ’tarihin sıfır noktası’ kabul edilen Göbeklitepe’de düzenlenen 2. Geleneksel Buğday yemekleri Şenliği’nde gastronomi turizmi açısında da yerli ve yabancı turistler için 100 çeşit yemeğin sunumu yapıldı.
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Göbeklitepe Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlikte buğdaydan yapılan yöresel mutfaklardan yöresel yemekler sergilendi, sıra gecesi düzenlendi, halk oyunları ekibi gösteri sundu. 
 
Göbeklitepe’de "Buğday" Yemekleri Şenliği
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, etkinlikte yapığı konuşmasında, Şanlıurfa’nın tarih, kültür ve müzik turizmiyle dünyada ve Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. 
 
Beyazgül, ’İlk buğday burada işlendi, ilk buğday burada mayalandı. Buğdayın atası burada, buğdayın serüvenini takip etmek istiyorsanız, Şanlıurfa’ya gelmeniz gerekiyor. Lezzetlerin serüvenini burada takip edebilirsiniz. 
 
Göbeklitepe’de "Buğday" Yemekleri Şenliği
Bugün buğdayla yapılan 100’ün üzerinde çeşitli lezzeti sergiliyoruz. Burada bulunan her bir lezzet farklı. Bizler de bu lezzetleri ve tarihimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun yanında müziğimizi, lezzetlerimizi geliştiriyoruz. 
 
Bugün ’Buğdayın İlk Evcilleştirildiği Topraklarda 2. Geleneksel Buğday Şenliğini düzenliyoruz. Kentimizi her alanda tanıtmaya gayret ediyoruz’ dedi.
 
Yemeklerin tadına bakan ziyaretçilerden Rahime Yaşar, ’Özellikle Şanlıurfa’nın geleneksel yemeklerini böyle etkinliklerle misafirleri buluşturmaları, biz turizmciler için çok önemli. 
 
Göbeklitepe’de "Buğday" Yemekleri Şenliği
Bunların geliştirilerek ve güçlendirilerek devamını bekliyoruz. Yemeklerin tadı gayet güzeldi. Urfa’nın tatlarını yansıtan lezzetlerdi’ dedi.
 
Tarihi ören yerini gezmeye gelen turistlere de geleceğin menü trendlerinden çiğ köfte ve buğdayla hazırlanan yemeklerden ikram edildi. Yerli ve yabancı turistler, sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler