Somon Balığı Çeşitleri Nelerdir?

Somon Balığı Çeşitleri Nelerdir?

Somon balığı, Salmonidae familyasına aittir ve birkaç farklı türe sahiptir. Özellikle Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik'te yaygın olarak bulunurlar. İşte somon balığının en biline..

 
Somon Balığı Çeşitleri Nelerdir? 
 
Somon balığı, Salmonidae familyasına aittir ve birkaç farklı türe sahiptir. Özellikle çeşitleri nelerdir sorusunun cevabında Kuzey Atlantik ve Kuzey Pasifik'te yaygın olarak bulunurlar. İşte somon balığının en bilinen çeşitleri:
 
Atlantik Somonu (Salmo salar): 
Kuzey Atlantik'te bulunan bu tür, adından da anlaşılacağı gibi Atlantik Okyanusu'nda yaşar. Anadromöz bir türdür, yani denizde büyüyüp tatlı sularda ürer.
 
En beğenilen Somon Balığı Çeşitlerinden Kral Somonu (Chinook salmon, Oncorhynchus tshawytscha): Pasifik'te bulunan en büyük somon türüdür. Aynı zamanda "Chinook" olarak da bilinir.
 
Gümüş Somon (Coho salmon, Oncorhynchus kisutch): 
Kuzey Pasifik'te yaşar. Anadromöz bir türdür ve tatlı sularda ürer.
 
Çoraplı Somon (Sockeye salmon, Oncorhynchus nerka): 
Bu tür, denizde iken mavi-yeşil, tatlı suda iken parlak kırmızı renkte olur.
 
Pembe Somon (Humpy veya Pink salmon, Oncorhynchus gorbuscha): 
Bu, en yaygın Pasifik somon türüdür ve her iki yılda bir ürer.
 
Kızıl Somon (Chum salmon veya Dog salmon, Oncorhynchus keta): 
Bu tür, Pasifik Okyanusu'nda bulunan diğer somon türlerinden biridir.
 
Masu Somonu (Oncorhynchus masou): 
Genellikle Japonya'nın kuzey bölgeleri ve Rusya'nın doğusunda bulunan bu tür, denizde ve tatlı suda yaşayabilen bir somon türüdür.
 
Göl Somonu (Landlocked salmon): 
Atlantik somonunun tatlı suda yaşayan bir varyantıdır. Denize göç etmezler ve genellikle göllerde yaşarlar.
 
Bu çeşitler, somon balığının genel olarak nerelerde yaşadığını ve hangi türlerin olduğunu gösterir. Ancak, somon balığının daha spesifik popülasyonları ve alt türleri de vardır, bu nedenle bu liste somon türlerinin tamamını kapsamaz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler