Antalya

Antalya "Gazipaşa" da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve deniz tatili için pek çok seçeneğe sahip bir bölgedir. Ancak, unutulmamalıdır ki bilgiler zamanla..

 
Antalya "Gazipaşa" da Gezilecek Yerler Nerelerdir?
 
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi kalıntıları ve deniz tatili için pek çok seçeneğe sahip bir bölgedir. Ancak, unutulmamalıdır ki bilgiler zamanla değişebileceğinden, ziyaret etmeyi planladığınız yerler için güncel bilgileri kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Gazipaşa'da gezilecek yerlerden bazıları şunlardır:
 
Selinus Antik Kenti: 
Gazipaşa'ya bağlı olan bu antik kent, Roma dönemine ait kalıntıları ile dikkat çeker. Kentte birçok tarihi yapı ve kalıntı bulunmaktadır.
 
Korupınar Piknik Alanı: 
Aileler ve arkadaş grupları için ideal bir piknik alanı olan Korupınar, yeşillikler içinde huzur dolu bir gün geçirmenizi sağlar.
 
Gazipaşa Marina: 
Yat turizmi için uygun olan Gazipaşa Marina, aynı zamanda çeşitli su sporları ve etkinlikler için de bir merkezdir.
 
Yalan Dünya Mağarası: 
Doğal bir oluşum olan ve Gezilecek Yerlerlerden bu mağara, damlataş ve sarkıt güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüler.
 
Anıtlı Yaylası: 
Gazipaşa'nın yüksek kesimlerinde bulunan Anıtlı Yaylası, doğal güzellikleri ve serin havasıyla öne çıkar.
 
Gazipaşa Plajları: 
Gazipaşa, güzel plajlara da sahiptir. Özellikle yaz aylarında deniz, güneş ve kumun tadını çıkarmak için idealdir.
 
Nephelis Koyu: 
Dalgıçlar ve su altı fotoğrafçıları için popüler bir yer olan Nephelis Koyu, Gazipaşa'nın saklı cennetlerinden biridir.
 
Gökçeören Köyü: 
Tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu köy, huzurlu bir gün geçirmek için ideal bir yerdir.
 
Lamos Vadisi: 
Trekking ve doğa yürüyüşü için oldukça uygun olan Lamos Vadisi, aynı zamanda muhteşem fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz bir doğa harikasıdır.
 
Tarihi Çeşmeler ve Su Kemeri: 
Osmanlı ve Selçuklu dönemlerine ait çeşitli tarihi çeşmeler ve su kemerleri, Gazipaşa'nın tarihini yakından tanımanıza olanak sağlar.
 
Antalya Gazipaşada Gezilecek Yerler, Gazipaşa Turizm, Gazipaşa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal noktalar sunmaktadır. Yolculuk planı yaparken, mevsimsel etkinlikler ve yerel festivaller de dahil olmak üzere güncel bilgileri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler