Michelin Yıldızlı Restoranlar 35 Avro Giriş Ücreti İstiyor

Michelin Yıldızlı Restoranlar 35 Avro Giriş Ücreti İstiyor

Avrupa’da restoranlar yapılmış rezervasyonun iptali halinde para cezası uygulaması yaygınlaşırken buna şimdi bir de restorana giriş ücreti uygulaması başladı. İtalya'da da buna..

 
Hamburg’da Micheln yıldızlı bir restoran 35 Avro giriş ücreti alıyor...
 
Avrupa’da restoranlar yapılmış rezervasyonun iptali halinde para cezası uygulaması yaygınlaşırken buna şimdi bir de restorana giriş ücreti uygulaması başladı.
 
Almanya Hamburg'da bir restoran kişi başı 35 avroluk ücret almaya başladı.
 
Frankfurter Rundschau gazetesindeki habere göre iki Guide Michelin yıldızı100/200 Kitchen adlı restoranda başlatılan uygulamada masaya servis açılması ile birlikte müşterinin hesabına 35 avro yazılıyor. Restoran, web sitesinde bu ödeme; ekmek, tereyağı ve su ücreti olarak tanımlanıyor. 
 
Almanya'da işletmeciler en iyi restoranlara yapılan rezervasyonun iptali halinde ücret alınmasının yaygınlaştığını ancak giriş ücreti gibi bir uygulamanın yeni olduğunu söylüyor.
 
İtalya'da da buna benzer bir uygulama var. Orada da çeşitli bölgelerde birçok restoranda "Coperto" adıyla tabak, çatal-bıçak kullanımı ve ekmek ücreti alınıyor. "Coperto" ücreti bahşişi de kapsıyor. 
 
Hamburg’daki şehrin en iyi restoranlarından olduğu iddia edilen restoran da bu uygulamayı örnek aldığını söylüyor. 
 
Restoranın web sitesinde yer alan bilgiye göre kişi başı fiyat 150 ila 230 avro arasında ve rezervasyon yalnız internetten yapılabiliyor. Ödeme peşin yapılıyor.
 
Restoranın sahibi Sophie Lehmann, yaptığı açıklamada 35 avro uygulamasının işletmenin minumum cirosunu güvenceye almak için gerekli olduğunu söylüyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler