Milas

Milas "Çıntar Kavurması" Coğrafi İşaret Aldı

Reşit Özer, tescilli yemeklerimiz 'den Milas çıntar kavurmasının coğrafi işaret tescili alınan 11’inci ürün olduğunu belirterek, “Ayrıca yine yöremize özgü 7 ürünümüzün daha coğrafi..

 
Milas Çıntar Kavurması Coğrafi İşaret Aldı...
 
MİTSO, Milas’ın yöreye özgü ürünlerine coğrafi işaret tescili kazandırmayı sürdürüyor. Bu amaçla MİTSO’nun Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret almayı başardığı son ürün gastronomi haritamızda Milas çıntar kavurması oldu. Milas çıntar kavurması, ilk yağmurların ardından ormanlık alanlarda ortaya çıkan yöreye özgü bir mantar türü olan çıntarın zeytinyağında kavrulmasıyla yapılıyor. 
 
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, tescilli yemeklerimizden Milas çıntar kavurmasının coğrafi işaret tescili alınan 11’inci ürün olduğunu belirterek, “Ayrıca yine yöremize özgü 7 ürünümüzün daha coğrafi işaret tescil işlemleri sürüyor. Milas ürünlerine coğrafi işaretler kazandırmada amacımız ürünlerin tanıtımını yapıp pazar değeri haline getirmek. 
 
Günümüzde değişen üretim ve yaşam koşulları nedeniyle birçok yemeğimiz neredeyse unutulacak hale geliyor. Mutfak ve beslenme kültürümüzün önemli bir parçası olan bu yemeklerimizin unutulmasını önlemek istiyoruz. Coğrafi işaretlerle bu yöreye özgü yemeklerimize ve ürünlerimize bir pazar değeri kazandırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Milas zeytinyağına ve Milas yağlı zeytinine AB coğrafi işareti almayı başaran MİTSO’nun TPMK’den coğrafi işaret aldığı diğer ürünler şunlar: Milas el halısı, Milas tepsi böreği, Milas çekişke zeytini, Milas çaykaması, Milas ekşili köftesi, Milas kanlı kavurması, Milas vekilharcı, Milas zeytinyağı sabunu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler