Nohut Nedir? Nohut Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Nohut Nedir? Nohut Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Nohut'un anavatanının Batı Asya ve Güneydoğu Türkiye olduğuna inanılmaktadır. MÖ 7.000 yılına kadar uzandığına dair arkeolojik bulgular bulunmuştur. Günümüz 'de nohut, dünya genelinde..

 
Nohut Nedir? Nohut'un Anavatanı Neresidir? Dünyada Ve Türkiyede Bulunan Nohut Çeşitleri Ve Özellikleri Nelerdir?
 
Nohut Nedir?
Nohut, baklagiller ailesine ait bir bitki türüdür ve özellikle tohumları için yetiştirilir. Nohut tohumları, birçok kültürde ana gıda maddesi olarak kabul edilir ve humus, çorba, salata ve birçok diğer yemekte kullanılır.
 
Nohut'un Anavatanı Neresidir?
Nohut'un anavatanının Batı Asya ve Güneydoğu Türkiye olduğuna inanılmaktadır. MÖ 7.000 yılına kadar uzandığına dair arkeolojik bulgular bulunmuştur. Günümüzde nohut, dünya genelinde birçok bölgede yetiştirilmektedir.
 
Dünyada ve Türkiye'de Bulunan Nohut Çeşitleri ve Özellikleri:
 
Desi Nohut: 
Küçük, koyu renkli ve kırışık bir yapıya sahip olan bu nohut türü, genellikle Hindistan, Meksika, Etiyopya ve bazı Akdeniz ülkelerinde yetiştirilir.
 
Kabuli Nohut: 
Bu tür, genellikle Orta Doğu, Akdeniz bölgesi, Batı Asya ve Kuzey Afrika'da yetiştirilir. Beyaz veya açık renkli, büyük ve yuvarlak nohut taneleriyle tanınır. Türkiye'de yetiştirilen ve en çok kullanılan sebze çeşitlerinden nohut çoğunlukla bu türdendir.
 
Yeşil Nohut: 
Daha az yaygın olan bu tür, olgunlaşmamış nohut taneleridir. Yeşil ve taze olarak tüketilir.
 
Türkiye'de özellikle iç bölgeler, nohut yetiştiriciliği için uygundur. Çorum, Konya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Karaman ve Niğde gibi iller Türkiye'nin en büyük nohut üreticileri arasında yer alır.
 
Türkiye'deki nohut çeşitleri genellikle Kabuli nohut çeşidine aittir, fakat mutfak haberlerinde de yer alan bilgilere göre çeşitli alt türler ve bölgesel farklılıklar gösterebilirler. Örneğin, bazı nohut türleri tane boyutu, renk ve doku gibi özelliklerle ayırt edilebilir. Ancak bu alt türlerin her biri için isimlendirmeler genellikle bölgesel veya yerel bazda yapılır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler