Restoran Menü Fiyatları Kapı Önünde Zorunlu Oluyor

Restoran Menü Fiyatları Kapı Önünde Zorunlu Oluyor

Ticaret Bakanlığı'nın yeni kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Fiyat listeleri artık zorunlu hale geldi. Ticaret bakanlığı tüketici şikâyetlerini dikkate aldı. 1 Ocak 2024'ten itibaren Fiyat..

 
Restoran Menü Fiyatları Kapı Önünde Zorunlu Oluyor...
 
Ticaret Bakanlığı, lokanta, restoran, kafe ve pastanelerle ilgili yeni bir karar aldı. Bundan böyle bu işletmelerin fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması artık zorunlu olacak.
 
Ticaret Bakanlığı'nın Restoran Menü Fiyatları hakkındaki yeni kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Fiyat listeleri artık zorunlu hale geldi. Ticaret bakanlığı tüketici şikâyetlerini dikkate aldı. 1 Ocak 2024'ten itibaren Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.
 
Fiyatların Masaya Koyulması Zorunlu
 
Değişiklikten önceki yönetmelik, işletmelerin, tarife ve fiyat listelerini tüketicilerin kolayca görebileceği bir yere asmasını öngörüyordu. O uygulamada değişiklik yapıldı. Bundan böyle lokanta, kafe ve pastanelerin, fiyat listelerini giriş kapısı ve masalara koyması zorunlu oldu.
 
Ticaret Bakanlığı; son bir yılda enflasyonun en çok arttığı ürün ve hizmetler grubu olarak dikkat çeken lokanta, restoran, kafe ve pastanelerdeki menü fiyat listeleri konusunda önemli bir karar aldı. Bakanlıkça 'Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre; tarife listelerine ilişkin belge ve levhalar lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde giriş kapısının önüne konulacak. 
 
Fiyat listeleri hizmet sunulan masaların üstünde, Menü Fiyatlarını tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yer alacak. Yönetmelik, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. TÜİK’in açıkladığı kasım ayı enflasyon bültenine göre; lokanta ve oteller grubu yüzde 92,86 ile son bir yılda fiyatların en çok arttığı ana harcama grubu olarak dikkat çekmişti.
 
Şikâyetler Üzerine Değişiklik Yapıldı
 
İşletmelerin maliyetlerin çok üzerinde devamlı fiyat artışları yaptığı, tüketicilerin doğru bilgilendirilerek ekonomik çıkarlarının korunmasına engel olduğuna ilişkin son dönemde çok sayıda şikâyet ulaştı. Ticaret Bakanlığı'na intikal eden şikâyetlerin ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik ihtiyacı doğdu. 
 
Düzenlemenin yapıldığı sektörü temsil eden ilgili mesleki kuruluşlardan da uygun görüş alınarak yönetmelik değişikliği yapıldı. Düzenlemeyle tüketicilerin yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde daha iş yerine girmeden tarife listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanacak.
 
Mağduriyetlerin Önüne Geçilecek
 
Ayrıca vatandaşın ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması ve olabilecek mağduriyetlerin engellenmesi hedefleniyor. Tüketicilerin, satın almadan önce mal ve hizmetlerin nitelikleri ile fiyatları konusunda doğru ve eksiksiz bilgilendirilmeleri, fiyat etiketi ve listeleri ile kasa fiyatları arasında farklılık bulunmaması gerekiyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler