Üsküdar'da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı

Üsküdar'da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı

“Mutfak sanatları akademisi yani burası bir yemek kursu, yemek atölyesi. Burada Üsküdarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir kursla, iyi bir eğitim ve güzel bir zenginlik elde edecekler.

 
Yaşam boyu eğitim faaliyetleri kapsamında bireyin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayan, kişisel birikimlerini artıran, meslekî ve sanatsal bilgilerini geliştirmek suretiyle kazanç ve istihdam imkânlarını genişleten Üsküdar Belediyesi ÜSMEK kapsamında yepyeni bir kursu daha hizmete açtı.
 
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, açılışta yaptığı konuşmada ilçede mutfak sanatlarına ilişkin yoğun bir talebin olduğunu söyledi.
 
Türkmen,  “Mutfak sanatları akademisi yani burası bir yemek kursu, yemek atölyesi.  Burada Üsküdarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir kursla, iyi bir eğitim ve güzel bir zenginlik elde edecekler.  Bu güzel bina, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim müdürlüğümüzün bir binası. Binanın en üst katına çok güzel bir Mutfak Sanatları Akademisi kurduk. Önemli bir ihtiyacımız olan bu mutfak sanatları konusunda bir uygun bir mekan, bir ortam, sıkıntımız vardı.  İşte gördüğünüz gibi bu güzel binada ve Üsküdar’ın en güzel noktasında bu akademiyi açmış oluyoruz. Binamız haftanın yedi günü Üsküdarlılara hizmet verecek” dedi.
 
Türkmen, sevgiyle yemek yapmanın bir başka olduğunu belirterek, “Sanat ve akademi kavramı, tanımı boşuna değil. Yemek yapmak, o yemeği severek isteyerek yapmak, ona sevgiyi katmak ve bilerek başarılı bir ürün ortaya çıkarmak elbette ki bir sanattır, işin bir sanat yönü vardır, bir sevgi yönü vardır. Hepimiz deriz ya hani ev yemekleri yapılan yerde gidip bir yemek yiyelim niçin? Orada bir anne şefkati vardır, anne sevgisi vardır. 
 
Annenin yemeğin içine tuzu, salçası, yağı yanında aslında çok daha önemli olan sevgisini işe şefkatini katmıştır. Hepimiz annemizin yemeğini çok severiz. Kardeşimizin yemeğini çok severiz. Ne kadar böyle pahalı lokantalar restoranlara gitsek de o yemeğin tadını, lezzetini, annemizin yaptığı yemeğin o huzurunu asla unutamayız. Bu sanat akademisi konusu da aslında oraya giden yolda bir yolculuk, önemli bir yolculuk. Değerli kardeşlerim gençlerimiz, Üsküdarlılar, bu kültürü, bu eğitimi bilimsel olarak işin uzmanları, işin hocaları ve şeflerinden öğrenerek çok daha leziz yemekler, pastalar, kahveler, tatlılar hazırlayacaklar. Madem ki açtık burayı neredeyse 24 saat açık tutmamız lazım. Herkes gelip öğrensin istifade etsin.“
 
Kahvecilik (Barista) konusunun da son yıllarda büyük rağbet gördüğünü vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu konuya da özel önem verdiklerini söyledi:
 
“Geçtiğimiz günlerde bizim Uncular sokağındaki Gastronomi Sokağımızı biliyorsunuz. Orada yürürken kafeterya işletmiş olan bir delikanlı yanıma yaklaştı. ‘Başkanım’ dedi. ‘Çok güzel bir sokak oldu. Burası teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun ama önemli bir eksiklik var. Kimse bunun farkında değil’.  Ne eksikliği var kardeşim dedim. ‘Başkanım barista eğitimi alacak gençler var. Onları eğitmek lazım.. Bu Barista konusu öyle harcı alem bir iş değil. Bu işin bir estetiği var. 
 
Bir müşteri memnuniyeti, müşteri ilişkileri var. O alanda yapılan işin kalitesi var. Bunu bir eğitimle ancak mümkün kılabilir, sağlayabiliriz, sizden istirhamımız çok güzel işler yapıyorsunuz. Bir de bu Üsküdar'da barista yetiştirecek bir kurs, bir eğitim merkezi açarsanız çok makbule geçer’ dedi. İşte burada hem bir barista kursu da verilecek ve burada eğitim alan çocuklarımız, gençlerimiz aldıkları sertifikalarla ki Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa yapıyoruz. O sertifikalarla çok daha rahat iş bulma imkanı ortaya çıkacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler