Gıda Üretimi Desteklenmeli

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Gıda Üretimi Desteklenmeli...
 
Tüm dünyada içinden geçtiğimiz zor günlerin ardından oluşabilecek gıda yetersizliği konusunda endişelerin artması ile tüm ülkeler gıdanın ve tarımın sürdürülebilirliği konusunda çözümler aramaya başladılar.
 
Yeni dünyada küreselleşme önemini yitirecek ki bildiğiniz gibi bir çok ülke pandemi nedeniyle sınırlarını kapattı. 
 
Bir çok ülke üretimin devam etmemesi endişesi ve ne kadar süreceği belli olmayan bu süreci atlatmak ve geleceği planlamak amacıyla ellerindeki gıdayı stoklamaya başladılar. Rusya buğday ve Çin pirincini bu süreç boyunca satmayacak.
 
Üc yıldır Mardin'de başarı ile yürüttüğümüz susuz tarım projesi her anlamada önemli bir duruma geldi...
 
Yerel tohumların korunması,
Toprağın iyileştirilmesi,
Su kaynaklarının korunması,
Çiftçinin tarım maliyetlerinin düşürülmesi,
Mülteci entegrasyonu, kadın istihdamı,
 
Gıdanın, toprağın, kültürel mirasının koruması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizim ayni projede çözüm bulduğumuz konular.
 
Simdi 29Nisan 2020'de Ispanya'da online olarak düzenlenecek ve tüm dünyada önemli gazetecilerin, basın kuruluşlarının ve profesyonellerin izleyeceği konferansta Türkiye'den katılarak Sorgül Bugdayını ve Projemizi geleceğe ışık tutmak için;
 
Dünyanın farklı ülkelerinden biz sosyal gastronomi şefleri Covid-19 sürecinde hayata koyduğumuz projelerimizi anlatirken bu sürecin ardından dunyada gidanin sürdürübirliğini ve toplumları gidanın tedariği konusunda neler beklediğini İspanya Basque Culinary organizasyonu ile tüm dünyaya anlatacağız.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.