Boykot Ediyorum!!!

Seyfi Ali ERŞAHİN
Yazar:Seyfi Ali ERŞAHİN
Bu yazı

Boykot Ediyorum!!!
Merhaba sevgili dostlarım, ustalarım, şeflerim, meslektaşlarım ve genç ögrenci kardeşlerim. Hepimizin bildiği gibi dünyada ve ülkemizde meydana gelen  corano virüsü sebebiyle uzun zaman evlerimizde karantinada kalarak enfecte olmamaya çalıştık.
 
Tabiki bu biraz bizde yeni alışkanlıklar yeni hobiler oluşturdu. Sizlerde bilirsinizki şu ana kadar çok fazla görsel anlamda tv seyretmezken bu evde kaldığımız dönemde mecburiyetten tv kanallarını seyretmeye başladık. 
 
Tabiiki mesleğimiz gereği yemek yarışmalarını Şimdiye kadar kendim yüzlerce gerek yurt dışı gerek ülkemizde bir çok yarışmalarda juri başkanlığı veya jurilik yaptım, ama şu sıralar bir tv kanalında yayınlanan Lezzet düşkünleri isimli yarışma kadar seviyesiz ve etik olmayan yarışma görmedim.
 
Her şeyden önce insan endeksli bir yarışma programında öncelikle saygı olmalı, elbetteki her yarışmada olduğu gibi yarışma kuralları olmalı ve olmazsa olmazlardan birisi hijyen olmalı, daha da önemlisi adalet olmalı.
 
Saygı olmalı dedim: bir kere yarışmacı olan ekip kendisine yapılan eleştirileri hiç kabul etmeyip habire yeni bahaneler bularak ses tonunuda yükselterek cevap veriyor, halbuki dinleyip karşı tarafın  fikrine saygı göstermesi gerekir.
 
Keza yarışan ekibin şefi yerine yardımcısı asistanı ondan çok konuşuyor...
Mutfaklar zor mekanlar olduğundan öyle çok fazla eleştiriye felemeyen yufka yürekli duygusal kişilerin ben şefim diyerek ortaya çıkıp yönetebilecekleri yerler değildir, öyle olmadığı içinde ağlayarak mutfağı ve yarışmayı terk eden yarışmacı adeta show programına gelmiş, bir taze fasulyeyi soğuk su ile haşlayacak kadar tecrübesiz üstelik bu şef ama kazanmış olsaydı on bin ₺ ile hava atardı.
 
Boykot Ediyorum!!!Tandır yaptım diye övünen ekip tandırla tavuk haşlamayı birbirine karıştırdı, Bunca senedir bu meslekteyim ilk kez kavurarak bir mercimek çorbasının yapıldığını gördüm.
 
Bunuda anektod olarak anılarıma yazdım. İyi bir şef olmak iyi bir insan iyi bir yönetici olmakla devam eder eğer ekibini iyi yönetemiyorsan ekibin masaya yumruğunu vurarak tansiyonu yükseltir ve sizlere verilecek olan puanlarınızı aşağıya çeker.
 
İyi yemek yapabilirsiniz ama iyi ahlaklı insan olmak iyi yönetici olmak farklıdır. Ayrıca laz böreği için hazırlanan muhallebinin fazlalığıda nereye gittiği belli olmadı.İyi şef aynı zamanda planlamacı ve ekonomisttir.Yarışma konsepti gereği her yarışmacı ekibi yenilebilen tüm ürünleri tatmak zorundadır. 
 
Eğer tatmadıysa oy veremez. Şayet alerjisi varsa o yarışmaya katılamaz.Kural gereği juri bşk veya proğram yönetici şef Gabrielle o kişiyi diskalifiye etmesi gerekir.
 
Şimdi sormak istiyorum "Ben tadına bakmadığım bir ürüne nasıl 1 veya 2 puan verebilirim. Yine şu ana kadar bir çok yarışmalara katıldım, hiç yarışma esnasında ekip'te değişime rastlamadım. Şimdi  ekibin bir elemanı o yarışı tamamlar elenir veya kazanır ama ekip eleman değiştiremez veya transfer yapamaz böyle  an an değişiklik yapılması o yarışmanın ciddi olmadığını gösterir.
 
Bir başka husus yarışmacı juriler daha tadım yapıp oylamadan önce juri başkanı yemekleri tadıp yorum belirtiyor bumu dinleyenler buna göre puan veriyorlar. Buda  etik deyil ve yarışmayı yöneten. Juri başkanı Gabrielle şef yarışmaya hakim değil düşünebiliyormusunuz üçüncü hafta oldu hala. 
 
Şef Gabrıelle saç tırnak oje ve eldiven ile uğraşıyor. Bayan yarışmacı ojeli tırnaklarıyla sütün içinde güllaçı ıslattı ne kadar hijyen siz düşünün.
 
Sonuç itibariyle bu kadar seviyesiz ve düşük seviyeli bir insan saglığını yakından n ilgilendiren yemek programını izlemeyi dogru bulmuyorum. Saygın olan aşçılık mesleğimizin  bu kadar bilgi yoksunluğu ile. Dejenere edilmesini kabul etmiyor ve yayından çekilmesini istiyor RTK  görevlilerini  göreve davet ediyorum.
 
Saygılarımla
Seyfi Ali Erşahin
WAMC Dünya master şefler Asya bölge bşk
Aregala Asya ve Akdeniz bşk
Mugla gastronomi derneği onursal. Bşk
Şef aşçılar derneği genel koordinatörü
İzmir Aşçılar derneği üyesi






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.