Suriyeli Kadınlar Bana Toprağın Dilini Öğretti...

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Suriyeli Kadınlar Bana Toprağın Dilini Öğretti...
 
8 yıl önce 2011 yılında Suriye'de baslayan iç savaş ve savaşın şiddeti ile yerinden edilmiş bir çok insan sınırı geçtiler.
 
Sadece 33 km! Evimin balkonundan her akşam karşı tarafa baktığımda belki de bir çoğunun evinin ışıklarını silik bir siluet olarak görebiliyordum.
 
Şimdi ışıkları yanmayan, hatta siluetleri bile artık olmayan, orada olup olmadığını bile bilmediğimiz şehirlere, evlere, sınırın öbür tarafına bakamıyoruz bile..
 
Türkiye şiddetin içindeki insanlara sınırları açarak tarihin en büyük ev sahipliğinde kapılarını açtı.
 
Bu Kadınlar Bana Toprağın Dilini Öğrettiler...Mardin'de 100 bin Suriyeli var.
Nüfusun %12 sini oluşturuyorlar. Bu konuda söylenecek o kadar çok şey var ki...
 
Ben bu insanların yoksulluğunu, yoksunluğunu görmezden gelemiyorum.
 
Bu yoksulluk ve yoksunluktan en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor.
 
8 yıldır yaptığım bir çok projede onlara da yer vermeye çalışıyorum. Ben minnettarım! Bu kadınlar bana toprağın dilini öğrettiler.
 
Ben minnettarım! Üc yıldır kendi çocuğumun sağlık sorunu sebebi ile başladığım ve her geçen gün dahada büyüyen Sorgül projemizin her aşamasında yanımdalar. Birlikte topraklarımızı tarımla, ürünle zenginleştiriyoruz.
 
Bu Kadınlar Bana Toprağın Dilini Öğrettiler...
 
Keske böyle olmasaydı!
Keske ben yine evimin balkonundan onların evlerinin, şehirlerinin siluetlerini hala izliyor olabilseydim!
 
Bu günün anısına, Dünya Mülteciler gününde bir kez daha savaşın en kısa zamanda bitmesini ve herkesin huzurla evinde olmasını diliyorum.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.