Mutfağımızda Ciddi Sıkıntı...

Mehmet KAPLAN
Yazar:Mehmet KAPLAN
Bu yazı

Mutfağımızda Ciddi Sıkıntı...
 
Mutfağımızda yeni yetişen genç nesillerimizde nedense Dünya mutfağı ile tabir edilen Batı mutfağına heves kurmaları Türk Mutfağımıza ve kültürümüze ileriki zamanlarda ciddi bakımından büyük zararlar verecektir.
 
Toplumsal olarak geçmişte yaşayan ve suanki değerli ustalarımızdan halen öğrenmeye devam ettiğimiz bu büyük mirasa    
Sahip çıkmak gerekmektedir.
 
Bu mirasın kaybedilmesi sonucunda kültürel yozlaşmaya neden olabilir. Tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde olan bu büyük sıkıntı göz ardı edilmemeli.
 
Kültürümüzü ve yöremizi yozlaştırmayalım biz millet olarak örnek almak yerine örnek olmalıyız. Bunun içinde Türk mutfağımızı modern Türk mutfağı haline getirerek ardımızdan gelen genç nesillere Türk mutfağımızı daha çok sevdirebiliriz bunun içinde araştırmalar yapıp geçmişe dayanıp gün yüzüne çıkmamış veya çıkmış tanıtımını iyi yapmamız lazım.
 
Örf ve adetlerimize sahip çıkalım. Bu yaşanacak sıkıntı bu günü gençlerimiz malasef büyük çapta renksiz, ruhsuz bir hale gelebilir.
 
Bu yüzden Batı sevdası değilde kendi kültürünü, örf ve adetini iyi öğretebilirsek onlardan sonra gelen nesillerde daha büyük bir miras bırakmış oluruz.
 
Ayrıca bu mirası daha kıymetli hale getirebiliriz. Osmanlı mutfağını daha çok ağırlık verebiliriz. Yaptığımız demo ve menü çalışmalarında en az 3 çeşit Osmanlı mutfağından menü koymalıyız.
 
Dünya da bir çok  yabancı ülkede çalışan ustalarımıza ve şeflerimize bu, büyük görev düşüyor. Bu görev sadece tanıtımlar döner ve kebap olmamalı.
 
Türk yemeklerine ve Osmanlı yemeklerine ağırlık verilmeli o zaman mutfağımız daha güzel yerlerde olur ve saygınlık kazanır.
 
Hepimiz üstümüze düşen görevi iyi yaparsak daha çok tanıtımımız olur. Çok para harcayarak yurt dışında ve yurt içinde yapılan tanıtımlardan daha iyi olacağı neticesine ulaşacağına eminim.
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.