Türkiye’deki Dernek Ve Federasyonlar…

Mehmet KAPLAN
Yazar:Mehmet KAPLAN
Bu yazı

Türkiye’deki Dernek Ve Federasyonlar…
 
Bakıyorum da dernek ve federasyonlar stk lıktan çıkmış ticarete dökülmüş her şey. Ne yaptıklarını bilmeyen yöneticiler kurum ve stk demeye dilim ve kalemim yazmaya el vermiyor.
 
Bunca dernek ve federasyonlar var ama iç acıcı bir durum yok aksine daha çok iç acınacak durumdayız. Kibrini ve egosunu yenemeyen birçok güya? Yönetici şefler var nasıl yönetici ise bunlar anlayamıyorum. 
 
Artık şu zamana kadar adam gibi bir proje göremedim, bu gidişle de göremeyeceğim de. İşine gelen istediği gibi sosyal medya üzerinden atıp duruyor şunu yaptık bunu yaptık durumlar vahim diyorum. 
 
Aşçılık kurumlarından dernek ve federasyonlar nerede diyor dernek ve federasyonları ticariye dökmemeye gayret gösterelim. Sponsorlar için siz gitmeyin dilenci gibi bize sponsor olun şöyle reklamını yaparız bunu yaparız ne gereğe var? 
 
Bırakın onlar size teklifi sunsun bir ağırlığınız olsun yatırım yapın altyapı için derneğinize federasyonunuza gelir. sağlıcakla işyeri egitım alanları genişletin. Bu işler sadece birkaç yarışma düzenleme ile olmuyor.
 
Olmuyor arkadaşlar her zaman derim kolay kolay olmuyor herkesin beklentisi Yüksek. Geleni memnun etmek kolay değil. organizasyona gelen arkadaşlar bide sizi seven ve sevmeyenler var, çok bilen, bilmeyen gibi…
 
Gittik kimse yok az katılım var, yok efendim olmamış, şu olmuş bu olmamış, destek verip bir açık varsa onu kapatalım diyeceğine köstek olmaya gelmiş.
 
Sanki işini iyi yapan her kimse destek verin destek verelim derim el birliği ile. İnanın çok işler yapılır olaya dışarıdan bakmayın iç taraftan bakın eksikleri daha iyi görünür yani diyeceğim şu yada bu işler şakşakçılık ile pompalamak ile olmuyor…
 
Dediğim gibi bizler stk yız, dernek ve federasyonlar ticari bir mekan değil… ister kızın, ister darılın, kendine iyi bakın… 13 şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum basımız sağ olsun.
 
Saygılarımla 
Mehmet Kaplan
Uluslararası Gastronomi Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı
 
Kendini Dev Aynasında Gören şefler Var ya...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.