Burası Mezopotamya!

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

"Doğduğu coğrafya insanın kaderidir "derler...
 
Burası Mezopotamya!
 
İnsanin toprağı ekip biçmeyi ilk öğrendiği, buğday tohumunun toprakla buluşup insana hayat verdiği yer. 
 
Ben burada, savaşa, yoksulluğa, yok sayılmaya rağmen yoktan var ederek üreten, geleneğin bilgisi ile geleceği kuran kadınların dünyasında doğdum. 
 
Hayatımın her alanında yanımda olan bu kadınlarla geleneği geleceğe dönüştürmek icin çalışıyoruz. 
 
Bugünlerde gündemimiz bizi çok heyecanlandırıyor. Hep birlikte beraber harika bir projeyi birlikte hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. 
 
Yıllardır kimyasal gübre ve tarım ilaçları ile yıpranan, nemini yitirdiğinden sıkışan, kurudukça verimi düşen, yağan yağış ile yeraltı suları arasında bariyer haline gelmiş  toprağımızı  onarmak ve verimini arttırmak için yola çıkıyoruz.
 
Uzun  zamandır düşündüğümüz ve organizasyon planını çıkardığımız ve bütün ülkeye örnek olacağına inandığımız bu proje için çok çalıştık
 
Ata tohumları ile başladığımız toprak yolculuğumuzda  geleceğe bırakacağımız en önemli  emanetimiz, toprağımız için...
 
Burası Mezopotamya!






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.