Neden Yerli Malı Kullanmalıyız?

Mehmet KUDAT
Yazar:Mehmet KUDAT
Bu yazı

Neden Yerli Malı Kullanmalıyız? 
 
Türk mutfağı gastronomi turizm şefleri hepimiz sorumluyuz. Buna dur diyebiliriz... Turizim de çalışan 5 milyon kişiyiz, bunu değiştirmek mümkün.  Mutfaklarımızın her alanında yerli malı yurdun malı Türkiye'nin 81 ilinde çiftçi üreticimiz kazansın,  daha çok istihdam olur çalışan olur. 
 
Çanakkale 'de peynir üreten, Antalya 'da susam yetiştiren gaziantep te salça yapan,  Diyarbakır 'da pirinç üreten Siirt 'e bal yapan kazansın Gelelim ülkemizde yerli üretim konusuna! Türkiye bir zamanlar, "kendi kendine yetebilen ülke" olarak anılırdı. 
 
Farklı iklim özelliklerinin ve bitki örtüsünün görüldüğü, farklı madenlerin çıkartıldığı ve farklı doğal kaynakların bulunduğu zengin coğrafyamız; hala oldukça değerli ürünleri piyasaya sunuyor. Her ne kadar kimi ürünlerde dışa bağımlılık arttıysa da, bazı ürünlerde Türkiye, dünyanın en büyük üreticilerinden birisi.
 
Yerli markalarımızın kendi ülke insanlarından yeterince destek görmedikleri halde başarılarına bir bakın. 
 
İstediğimiz içeride önü açılan yerli sermayenin, dışarıda küresel markalara ortaklık veya satın alma girişimlerinde bulunarak küresel marka olmaları ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etmeleri.  
 
Ülkemizde üretimi olmayan bir ürün veya hizmetin olmaması durumunda, ithal ürün kullanabiliriz. Herşeyin üretimi hemde kalitelisi olduğuna göre yabancı markaları neden tercih etmekteyiz? 
 
Tamam bazı eksik kaldığımız yerler var bir anda hiçbirşey olmuyor, bizler tüketim tercihlerimizde yerli markalarımızı desteklersek ar-ge bütçelerine kaynak aktarımı fazlalaşacak, eksik ve zayıf olan yanları güçlenecektir.
 
Lezzet ile kalın, sağılık la kalın ...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.