Sağlığınız İçin Yalnız Yemek Yemeyin !!!

 Güncel Mutfak Haberleri
Yazar: Güncel Mutfak Haberleri
Bu yazı

Önünüze konan yemeği kaç dakika içinde bitirdiğinizi hiç düşündünüz mü?
 
CNN' nin haberine göre İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak Uyardı... Sağlığınız İçin Yalnız Yemek Yemeyin !!!
 
Peki, yemeği kalabalık sofralarda yakınlarınızla mı, yoksa tek başınıza yemeyi mi tercih edersiniz? Cevabınız yalnızlıktan yana ise bu yazıyı okuduktan sonra konuyla ilgili fikriniz değişebilir. Yapılan araştırmalar, bireylerin yalnız başına yemek yediklerinde daha çok besin tükettiğini ve sağlıksız gıdalar seçme eğiliminde olduğunu ortaya koyuyor. İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak yazdı...
 
Pandemiyle birlikte değişen yaşam tarzı alışkanlıklarıyla, kalabalık sofraların yerini küçük sofralara bıraktığı bir gerçek.
 
Bu süreçte yemek dağıtım şirketleri, restoranlar, mobil platformlar daha popüler hale geldi ve insanları yalnız yemek yeme konusunda teşvik etti. Burada olumsuz faktörlerden bir tanesi tek başına yemek yerken daha hızlı yeme eğiliminde olma durumu. Bu durum uzun vadede vücut kitle indeksi, bel çevresi, kan basıncı ve kan lipit düzeylerinde artışa yol açabiliyor ve bunların tümü metabolik sendrom ve kalp hastalıkları riskini artırıyor.
 
Yaş ilerledikçe risk artıyor Menopose dergisinde bu ay yayımlanan bir çalışmada yalnız yemek ve kardiyovasküler hastalık riski değerlendirilmiş.
 
Yalnız yemek yiyen yaşlı kadınların göğüs ağrısı ve koroner arter hastalığının bir belirtisi olan anjina pektorise sahip olma olasılığının 2.58 kat daha fazla olduğu bulunmuş. Kadınlarda ilerleyen yaş ile vasküler fonksiyonlarda rol oynayan östrojen seviyelerinin azalması da bu süreçte etkili faktörlerden.
 
65 yaş üstü yaklaşık 600 menopozal kadının değerlendirildiği çalışmada aynı zamanda tek başına yemek yemenin ruh sağlığını da etkileyebileceği ve depresyon için bir risk faktörü olduğu belirtiliyor.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.