Turizm Sektörünün Otel Çalışanları...

İsmail KARATAŞ
Yazar:İsmail KARATAŞ
Bu yazı

Turizm Sektörünün Otel Çalışanları 
 
Manavgat ve çevresindeki turizm tesisleri,  Sayıca en çok turist ağırlayan ve en fazla yatak kapasitesine sahip olan tesislerdir.
 
İşletmeler işin gereği olarak çalıştıracakları personelde: 
 
Turizm eğitimi, Yabancı dil, Tecrübe ve iyi bir öz geçmiş aramaktadırlar.
 
İşletmelerdeki: Yönetici, resepsiyon, rezervasyon, kat hizmetleri, restoran-bar, mutfak, güvenlik ve diğer alanlarda personel ve Personel Hiyerarşisini bilen personel bulabilmek için sezon açılışlarında tesisiler birbirleri ile kıyasıya yarışmaktadır.
 
Ne yazık ki işe başlamayı hak edenler sezon bitiminde yine kendilerini kapı önünde bulmakta ve beş ay işsiz kalmaktadırlar. Bu süreç her yıl tekrarlayarak devam etmektedir. Durum böyle olunca ister istemez hizmet kalitesi sürekli düşmektedir.
 
Ülkemiz yasalar boşluklarla dolu olup, bu boşluklardan yararlananlar genelde işverenler olmaktadır.
 
Turizm çalışanlarının bu sorunları sürekli gündemde olup hiç bir zaman çözüm getirilmemiştir.
 
Tesislerinde mevsimlik ve sezonluk çalışan diye adlandırılan bu turizm çalışanlarının haklarını koruyacak dernekler olmasına rağmen derneklerin yaptırım güçleri yoktur. 
 
Bu yüzden dernekler ulaşan olumsuz olaylar karşısından çaresiz kalınmaktadır.
 
Gülen yüzle konuklarını karşılayıp memnun etmek için çabalayan bu turizm çalışanlarının aslında güler yüzlü olmayan iş yaşamları ve sorunlu alile yaşantıları olmaktadır,
 
Bu çalışanlar için özel bir yasanın çıkarılması gerekmektedir.
 
İş akitleri askıya alınan çalışana kapalı dönemde yarım maaş ve sigorta pirimi yatması,
 
Tamamen çıkarılan çalışana da çalışma süresine bakılmaksızın tazminat verilmesi öngörülmelidir.






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.